5e klasse E

22 september 2019 14:00

Onbekend

Na deze  week erg goed getraind te hebben reisden we een beetje met een dubbel gevoel af naar Ede.

Edesche Boys had grote nederlagen in de beker geleden, maar aan de andere kant hadden we het 2 jaar geleden erg lastig op het kunstgras van Ede. Ook nu moesten we weer op kunstgras, net nieuw aangelegd en alles zag er super mooi uit echter op nieuw kunstgras wil de bal niet echt rollen en  het is enorm warm op kunstgras als het zoals vandaag zo’n 25 graden is….

Voor de wedstrijd kwamen we voor een nare verrassing te staan want Daan ter Hove had zijn spelregelbewijs (nog) niet gehaald en de scheidsrechter wilde hem niet mee laten doen. Dit zou voor ons een enorme aderlating zijn aangezien Jobbe zich had afgemeld voor het motor wekend. In de warming up werd Mark dus nog even snel warm geschoten en ondertussen was er koortsachtig overleg met Eric Visschers vanuit Hall hoe de regels nu precies zijn. Het bleek dat Daan wel mocht keepen en dus kleedden Mark en Daan zich weer snel om (het is dan 13.58 uur, 2 minuten voor aanvang van de wedstrijd) .We starten in de volgende opstelling, Daan ter Hove op doel, de achterhoede wordt gevormd door Ramon Stok, Daan Weltevreden, Niels van Wessel en Frank van Welie, op het middenveld nemen Jeroen van Wessel, Marco Reusken, Martijn Bisseling en Mark te Winkel plaats en de voorhoede wordt gevormd door Jaimy Huiskes en Lars Streppel.

We starten niet goed en na geklungel in de achterhoede werd Daan W. afgetroefd en scoorde EB de 1-0 in de17e minuut. Een enorme domper voor ons en dit werd nog erger in de 25e minuut. Lars werd neergehaald binnen de 16 meter en de toegekende strafschop werd te slap ingeschoten door Jaimy en de keeper wist de penalty te stoppen. Lars raakte hierbij geblesseerd en werd gewisseld voor Dejan.  We bleven wel de aanval zoeken maar door slordig spel en een te laag baltempo kwamen we niet in kansrijke positie. Wel werd een goed schot van Mark door de keeper uit de bovenhoek gehaald, maar dit was het enige aanvallende wapenfeit van onze kant. In de 40e minuut sloeg EB nogmaals toe na onnodig balverlies en zij wisten vrij eenvoudig de 2-0 te maken. Voor rust werd het nog erger toen EB 1 minuut voor rust een penalty kreeg en deze onberispelijk binnen schoot. Ruststand 3-0 , hier had niemand rekening mee gehouden.

In de rust werd er aangegeven sneller te spelen, nauwkeuriger te zijn in de passing en te blijven gaan aangezien er al de nodige fysieke problemen bij EB zichtbaar waren. We wilden nog niet alles losgooien achterin door 1 op 1 te gaan spelen aangezien EB over enkele snelle en behendige aanvallers beschikte. Na 10 minuten in de 2e helft werd Ramon gewisseld voor Bram en gingen we wel met 3 spitsen spelen om zodoende nog meer druk te houden op EB. Dit pakte erg goed uit want in de 60e minuut scoorde Mark de 3-1. We gingen er weer in geloven en creëerden nu wel kansen. Helaas vloog een bal op de lat en ook pakte de keeper nog enkele ballen of kregen we de bal op het stroeve veld net niet goed mee. Na een misverstand tussen de keeper en de laatste man kon Martijn in de 75e minuut simpel de 3-2 binnen tikken. Wij zagen nu in dat hier nog wel 3 punten waren te halen en EB wankelde. Nog geen 2 minuten laten scoorde Dejan de 3-3 en nu was het eigenlijk wachten op de 4-3 voor ons maar dat geluk hadden we vandaag niet. Een slechte wedstrijd van onze kant in de 1e helft en een mooie inhaal race leverde helaas maar 1 puntje op. Wel positief is het als je bij rust nagenoeg kansloos met 3-0 achter staat en dan toch terug weet te komen tot 3-3. Volgende week zijn we vrij i.v.m. een oneven aantal in de competitie en dan gaan we naar EDS toe om te kijken of we daar wel 3 punten kunnen halen.