Datum

27 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag starten we tegen een oude bekende, eendracht Arnhem,  met 13 fitte spelers. Helaas waren Jobbe en Steven nog afwezig ivm blessures en Dirk Jan had een feestje. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het elftal op de foto gezet door Willeke. We hadden een duidelijke bespreking en de afspraak was om achterin geen risico te nemen, elkaar goed en duidelijk te coachen (en daar ook naar te luisteren/handelen) en via lopende spelers door hun achterhoede te komen.

De wedstrijd was al vrij snel in onze handen en we creëerden al mogelijkheden, echter de grensrechter wist door veelvuldig te vlaggen te voorkomen dat we op voorsprong kwamen. Een kans voor Jeffrey werd afgevlagd en ook Jaimy's doelpunt werd hiervoor afgekeurd. Mark wist veelvuldig op te komen en met een geweldig schot van een meter of 25 verraste hij de keeper, maar helaas spatte de bal op de lat uiteen. Broer Bram was er als de kippen bij om binnen te koppen en tekende ondanks felle protesten van Eendracht voor de 1-0 na 28 minuten spelen. We wilden zo snel mogelijk door drukken en dit lukte dan ook 2 minuten later. Wederom was het Mark die een vrije bal vanaf een meter of 20 op het doel schoot en doordat een verdediger van Eendracht de bal iets van richting veranderde was hun keeper kansloos, 2-0. De achterhoede speelde foutloos en de frustratie bij de voorhoede spelers van Eendracht sloeg toe en een van de aanvallers kreeg in de 42e minuut al zijn 2e gele kaart. Wij begrepen dat we deze tegenstander vrij eenvoudig konden pakken en na een mooie combinatie tussen Bram en Jaimy wist Jaimy in de 43e minuut de 3-0 te maken. Wedstrijd gespeeld en nu nog werken aan het doelsaldo. Dit lukte nog voor de rust toen Jaimy na een mooie loopactie van Lars de 4-0 kon binnentikken.

In de rust spraken we af dat we elkaar snel de bal zouden spelen en weinig met de bal zouden lopen, maar dit ging helaas niet erg goed in de 2e helft. Eendracht ging heel verdedigend spelen om de schade te beperken en wij misten enkele riante kansen, zelfs voor open doel werd er te gehaast over geschoten. Te veel spelers wilden voor eigen succes gaan en dat moeten we niet doen. Snel proberen te spelen en op die manier mensen vrij spelen werkt veel eenvoudiger.

In de 85e minuut wisten we nogmaals te scoren toen we uit een snelle uitval over de vleugels wel elkaar wisten te vinden en Jaimy zette Marco vrij voor de keeper. Marco schoof de bal beheerst onder de keeper door en de 5-0 was er eindelijk. Nog geen minuut later wist ook Jeffrey te scoren en stond het 6-0. De goed (maar ook hard)  spelende laatste man van eendracht ging alsnog met 1 van zijn vele tackles in de laatste minuut in de fout en de toegekende strafschop werd helaas gemist door Marco.

Eindconclusie: een goede score die natuurlijk altijd hoger had kunnen (en misschien wel moeten) zijn, maar voor het eerst na ruim 1 jaar de "0" gehouden, 6x gescoord en wederom 3 punten in de pocket. Volgende week de derby tegen Voorst in Hall. Dit zal weer een heel andere wedstrijd gaan worden, maar we hebben er zin in.