SC EDS (zon)

5e klasse E

8 maart 2020 14:00

Onbekend

Nadat we 2e weken vrij geweest waren stond vandaag de wedstrijd tegen Eds op het programma. We waren 2 weken vrij geweest, waarin we wel 1 oefenwedstrijd gespeeld hadden (4-1 winst op SDOO) en wilden erg graag weer voetballen. Zoals de laatste 3e weken al het geval is lijkt het op donderdag erg onwaarschijnlijk dat er gespeeld kan worden en dat was nu ook weer het geval. Op vrijdag bleef het droog, zaterdag was een zonnige dag en ook droog en op zondag morgen was het nog steeds droog zodat de wedstrijden van het 2e en 3e al gewoon doorgingen. De velden leken goed maar toen begon het toch licht te regenen om 12.30 en dit werd steeds iets meer. De wedstrijd ging toch door en volgde een zelfde situatie als tegen Edesche Boys. Een glad en nat veld waar wij onder tussen wel aan gewend zijn en wat uiteraard ook meer kracht kost. EDS stond 1 punt onder ons en dus was winst niet op voorhand zeker, temeer ze uit de laatste 4 wedstrijden 3 x de volel winst hadden gepakt. We starten goed en in de 9e minuut ging Jaimy alleen op de doelman af, Dirk jan sprintte nog mee maar Jaimy wist dit zelf goed aan te kunnen. Hij passeerde de keeper en scoorde beheerst de 1-0. Er kwamen wel enkele mogelijkheden voor EDS maar we hielden vrij eenvoudig stand. Toen Dirk Jan in de 21e minuut wederom prima doorging en ook fantastisch afrondde leek het een makkelijke middag te worden. EDS gaf echter niet op en toen onze organisatie 2 minuten laten even niet goed stond werd Niels er uitgelopen door de EDS spits. Niels struikelde en nam daarbij de spits mee. Gevolg was een rode kaart in de 23e minuut dus ruim een uur verder met 10 man. We zetten wel meteen een goede organisatie neer en vandaaruit bleven we daar waar mogelijk de aanval zoeken. Uit 1 van deze aanvallen gaf Jeffrey een prima voorzet die subliem verlengd werd door Jaimy en met een mooie kopbal bracht hij in de 35e minuut de stand op 3-0. EDS werd sterker en we hielden nog steeds goed stand maar af en toe was EDS wel dichtbij een treffer. Helaas voor ons scoorden ze een minuut voor rust de 3-1. In de rust werd er geconcludeerd , nog niets aan de hand maar wel oppassen dat ze niet te snel de aansluitingstreffer zouden scoren. Ook zelf proberen het tempo uit de wedstrijd te halen en kijken of er nog counter mogelijkheden zouden komen. De 2e helft was nog maar 2 minuten oud of we kregen al een indirecte vrije bal binnen de 16 meter. Devin tikte de bal breed op Dirk Jan en die schoot de bal op de binnenkant van de paal, maar helaas voor ons ging de bal achter de keeper langs het veld weer in. Dit had de beslissing kunnen zijn, maar EDS bleef in de wedstrijd en bleef geloven in een goed resultaat. In de 52e minuut scoorde EDS dan toch de 3-2, met nog ruim 40 minuten te gaan een zware opgave voor ons. Bram werd gewisseld en voor hem kwam de wat meer verdedigend ingestelde Lars. Lars was meteen van grote waarde want nadat hij een duel gewonnen had, stuurde hij dirk jan perfect weg en 1 op 1 met de keeper maakte Dirk Jan het prima af. 4-2 in de 57e minuut en we hadden weer wat speling. Lang duurde dit echter niet want 4 minuten later werd de bal bij ons op de stip gelegd en uit de toegekende penalty scoorde Eds wederom de aansluitingstreffer, 4-3. Gelukkig werd EDS slordiger in hun spel en de klok werkte in ons voordeel. Door keihard te knokken voor en met elkaar werd uiteindelijk het eindsignaal bereikt en wisten we weer 3 punten aan ons totaal toe te voegen. Een beetje een gelukkige overwinning maar eentje die door een geweldige team prestatie behaald werd. Klasse mannen!!