Scheidsrechter

J.H.J. (Jan) Olijslager

Accommodatie

Onbekend

Vanavond speelden we op verzoek van Zelhem de inhaalwedstrijd op donderdagavond i.p.v. op 2e paasdag. Aangezien het voor ons normalerwijs een trainingsavond is, hadden we een selectie van 17 personen (ook zaten er jongens van het 2e bij die normaliter meetrainen) en hoopten we op een goed resultaat. De 1e wedstrijd was geëindigd in een 3-1 overwinning voor Zelhem nadat wij al vanaf de 30e minuut met 9 man verder moesten. In de tussenliggende periode was Zelhem net zo wisselvallig als ons en stonden we beide op 23 punten op de plaatsen 7 en 8.

Wij begonnen erg slecht aan de wedstrijd en eigenlijk lukte het ons niet om grip te krijgen doordat we veel te slordig speelden. Ballen werden erg makkelijk ingeleverd bij de tegenstander of slecht gepassed en dan veelal over de zijlijn gespeeld. Zelhem kreeg vervolgens al wel enkele kansjes maar de grootste kans kwam plots voor ons toen de slecht fluitende scheidsrechter de grensrechter van Zelhem ten onrechte  liet staan en Douwe oog in oog kwam te staan met de keeper. Waar dit normaal gesproken een doelpunt op levert, wist de keeper nu met de voet redding te brengen waardoor het 0-0 bleef. We hoopten met 0-0 de rust in te gaan want Zelhem drong steeds meer aan en wij maakten er werkelijk niets van. Helaas voor ons wist de uitstekend spelende aanvoerder van Zelhem de bal 3 minuten voor rust snoeihard achter Daan ter Hove te schieten waar door we gingen rusten met een 0-1 stand.

Peter gaf aan dat er met veel meer passie en druk naar voren gespeeld moest gaan worden en 5 minuten na rust kwam Jeffrey erin voor Niels van Wessel en dit bracht veel meer dreiging in ons spel. Zelhem heeft de op 1 na minst gepasseerde verdediging maar ook de op 1 na minst productieve ploeg. Dit bleek vanavond ook weer hun manco te zijn. Goede mogelijkheden werden niet benut en wij bleven alles op de aanval gooien. Zelhem moest steeds verder terug en het was wachten op de gelijkmaker die dan ook in de 72e minuut gescoord werd door wie anders dan Douwe. Uit een mooie aanval gaf Jaimy een niet te missen kans aan Douwe en hij scoorde zijn 21e doelpunt alweer. Het kon nu alle kanten op, maar uiteindelijk bleef het 1-1. Een terechte uitslag maar wij moeten gaan werken aan meer constant presteren, zodat we mogelijk nog wat meer wedstrijden weten te winnen. Voorlopig staan we op 18 gepeeld, 6 gewonnen, 6 gelijk en 6 verloren. Nog 4 wedstrijden te gaan.