Datum

5 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op Bevrijdingsdag gingen we met een fitte selectie naar Wolfersveen. Na lange tijd zat Rick weer op de bank voor "noodgevallen" en we misten Jeffrey omdat hij de bekerfinale  Ajax-Willem II ging bezoeken. Al onze trouwe supporters hadden ook de reis naar W'veen gemaakt wat uiteraard enorm op prijs gesteld wordt! We starten in een 4-3-3 opstelling om te proberen snel een voorsprong te forceren en W'veen niet bij onze goal te laten komen.

De wedstrijd begon goed voor ons maar helaas werd in de 2e minuut al een doelpunt (terecht) van Jaimy afgekeurd vanwege hands van Douwe. We hielden de druk er goed op maar het was dan toch W'veen dat via een goede counter op 1-0 kwam in de 11e minuut. 1 kans, 1 goal. Hier bleef het helaas niet bij want bij de 2e snelle tegenstoot 3 minuten later wisten ze weer meteen te scoren, 2-0 compleet tegen de verhouding in. We bleven wel de aanval zoeken maar de keeper wist schoten van Timo en Mark te pareren en een schot van Marco belande op de kruising. Zou het weer zo'n wedstrijd worden dat je beter bent maar geen goal weet te maken?

In de rust werd er afgesproken dat er meer gelopen moest worden zonder bal en dat we de bal sneller moesten spelen.

De 2e helft een zelfde spelbeeld. SHE veelvuldig aan de bal en W'veen gevaarlijk in de counter. We wisselden in de 60e minuut Niels Birker (geblesseerd) voor Frank en in de 70e minuut Marco (moe gestreden) voor Martijn. Dit bracht weer frisse elan in de ploeg en ook nu bleven we er in geloven dat er nog een goed resultaat in zat. In de 85e minuut werd Rick gebracht voor Niels van Wessel (geblesseerd) en 2 minuten later wist Mark na goed doorzetten de 2-1 te maken. Nu was de wedstrijd helemaal open en de blessure tijd begon. De goed leidende scheidsrechter liet terecht zeker 10 minuten doorspelen ivm allerlei blessure behandelingen aan de kant van W'veen en in deze blessure tijd wist Rick met een fantastische kopbal in de 92e minuut de 2-2 te maken. Het was nu helemaal alles of niks en toen Jaimy werd neergelegd binnen het 16 meter gebied hadden we recht op een penalty. Helaas werd ons dit buitenkansje niet gegeven hoewel zelfs de spelers van W'veen toegaven dat het een overtreding was.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in  2-2. Dit gaf een goed gevoel, aangezien we  5 minuten voor tijd nog met 2-0 achterstonden, maar ook was er een lichte teleurstelling omdat we veel beter waren dan W'veen.