Alexandria 1 (zon)

5e klasse F

14 april 2019 14:00

Onbekend

Vandaag waren de meeste spelers van het 1e elftal al vroeg op de velden van SHE te vinden om ons 2e elftal aan te komen moedigen bij hun kampioenswedstrijd. Wat een teleurstelling toen bleek dat de tegenstander (Veensche Boys) een uurtje voor aanvang afbelde met de mededeling dat ze niet voldoende spelers hadden. Wat een ongelooflijke rotstreek aangezien SHE 2 van allerlei activiteiten zoals muziek, een bloemetje etc etc geregeld hadden. Ook voor ons was het natuurlijk niet fijn want we hadden donderdag afgesproken dat er niemand van het 2e mee zou gaan met het 1e ivm het te verwachten kampioenschap. Gelukkig waren Marco, Jeffrey en Daan dusdanig fit dat zij wel in de wissel konden beginnen.

Met dezelfde 11 spelers als de laatste weken begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd en al snel bleek dat we tegen de nummer 3 van de ranglijst zeker niet kansloos zouden zijn. Helaas ging erg slordig uitverdedigen in de 11e minuut helemaal mis en de geboden kans werd door Alexandria verzilverd; 0-1. Zoals zo vaak deze competitie kwamen we erg snel terug in de wedstrijd en in de 13e minuut scoorde Douwe op aangeven van Jaimy de 1-1. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansjes maar gescoord werd er (nog) niet. Dit veranderde in de 25e minuut, Jaimy onderschepte een te zachte terugspeelbal en omspeelde beheerst de keeper en scoorde de 2-1. Alexandria zocht de aanval en wij hadden geluk dat een grote kans van hen niet benut werd. In de tegenstoot kwam Douwe er wederom goed doorheen en ook hij wist te scoren nadat Jaimy de bal goed teruglegde 3-1 voor ons na 31 minuten spelen. Opnieuw hadden we wat geluk toen een kopbal van de spits van Alexandria maar ternauwernood overgekopt werd. In de daaropvolgende tegenstoot werd Jaimy neergelegd door de keeper en de (terechte) penalty werd door Douwe benut 4-1. Op dat moment was Alexandria de kluts wel een beetje kwijt en gaven (te) veel ruimte weg. Douwe profiteerde van de ruimtes en scoorde uit een werkelijk schitterende pass van Timo de 5-1 in de 44e minuut.

In de rust waarschuwde Peter dat het nog niet gespeeld was want Alexandria heeft toch wel enkele spelers met veel klasse dus we spraken af om in elk geval het 1e kwartier de wedstrijd onder controle te houden. Helaas lukte dit ons niet en Alexandria benutte in de 49e minuut een terechte penalty en ze kregen een paar minuten later wederom (een in onze ogen onterechte) een penalty. Deze werd gelukkig naast geschoten wat toch wel een beetje gerechtigheid was. Alexandria geloofde steeds minder in een goede afloop en toen Douwe in de 72e minuut de 6-2 binnen schoot was de wedstrijd beslist. De scheidsrechter dhr Moussouli voelde de wedstrijd goed aan en na enkele minuutjes extra tijd vond hij het ook mooi geweest en verlieten wij met een enorm goed gevoel het veld. Bij Bello bleef het daarna nog erg gezellig.

Nu donderdagavond met de inhaalwedstrijd thuis tegen Zelhem wederom proberen de punten in huis te houden, waardoor we goed in de middenmoot blijven staan.