5e klasse F

14 oktober 2018 14:30

Onbekend

Vandaag op naar een aloude bekende, SC Doesburg. Vandaag  werd er wederom onder fantastische weersomstandigheden afgetrapt op het schitterende complex van Doesburg. We zouden tegen de huidige koploper verdedigend beginnen en kijken of we er voetballend  of door de lange bal te spelen er snel uit te komen en kijken of we zodoende toch resultaat zouden kunnen halen.

En zoals al eerder deze competitie lukte het ons ook nu om in de 2e minuut al de 0-1 binnen te schieten. Niels Birker won een kopduel, Jaimy geeft voor op Douwe en die heeft geen moeite om de keeper te passeren, een geweldige opsteker.

We lieten sc Doesburg het spel maken en hielden de linies gesloten en kort op elkaar spelend leverde het nauwelijks kansen op voor Doesburg. Helaas kwam Doesburg wel steeds dichter bij onze 16 meter in de buurt, en in de 22e minuut maakte Mark een overtreding binnen de 16 meter en de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de penalty stip. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten waardoor Doesburg weer in de wedstrijd kwam. 4 Minuten later kregen we opnieuw een penalty tegen omdat een aanvaller van Doesburg heel slim de overtreding opzocht en zich makkelijk liet vallen. Dezelfde speler achter de bal maar nu was Jobbe de winnaar en hij keerde de strafschop perfect. Tot aan de rust bleef het spel ongewijzigd en wij waren daar heel content mee.

Direct na de rust kwam Douwe wederom 1 op 1 te staan met de doelman van Doesburg maar helaas voor ons belandde de bal op de paal. In de volgende aanval kreeg Frank nog een mooie schietkans maar zijn schot ging hoog over. Doesburg werd een beetje moedeloos van onze onverzettelijkheid maar ze bleven door combineren en je zag de vermoeidheid bij ons toeslaan. Toen Doesburg in de 70e minuut de 2-1 maakte leek de wedstrijd beslist, maar ook vorig jaar kregen we nog in de slotfase een kans dus we bleven toch geloven in een goede afloop. Helaas voor ons werd er in de laatste minuut nog een doelpunt gemaakt door Doesburg waardoor de eindstand op 3-1 kwam. Een terechte nederlaag maar wel veel aanknopingspunten voor de volgende wedstrijden.