Basteom-SHE, de 1e wedstrijd in de herfst

SHE 1 (zon)

5e klasse F

23 september 2018 14:00

Onbekend

In de voorbereiding hebben we  meegedaan aan de beker competitie  en hebben hierin  goed gespeeld (Albatross uit Ugchelen , 3e klasse, was met 3-0 te sterk, van  CCW, 5e klasse, werd nipt met 1-0 verloren waarin een gelijkspel zeker verdiend geweest zou zijn, en tegen ZVV uit Apeldoorn, 4e klasse, werd met 4-4 gelijk gespeeld.

Je kon zien dat we klaar  zijn om te starten met de competitie waarin we enkele zeer sterke tegenstanders zullen treffen. Vandaag gingen we naar Steenderen waarin Basteom een oude bekende is.

Basteom heeft een goed voetballende ploeg en wij zetten daar meestal een verdedigende tactiek tegenover waarbij we wel proberen om doelpunten te maken. Met deze tactiek begonnen we ook vandaag aan de wedstrijd en al in de 1e minuut verkeek Basteom zich op de snelheid van Douwe die op het natte en gladde veld zijn man uitkapte aan de rechterkant en zo door kon lopen naar het doel. Zijn schot laag in de verre hoek was onhoudbaar voor de doelman van Basteom en we leiden met 0-1. Een geweldige opsteker om tot een goed resultaat te komen. Zoals verwacht begon Basteom meer en meer aan te vallen maar tot kansen leidde dit niet, sterker nog, de uitbraken van ons leverden meer kansen op. Een kopbal van Jaimy uit een corner kwam op de lat en een kopbal van Daan uit een vrije bal kwam op de kruising. Ook bij een steekbal op Douwe kwam Douwe een teen lengte tekort om de keeper opnieuw te verrassen.

In de 2e helft werd de wedstrijd opener en werden de ruimtes groter en ook Basteom kreeg wat kansjes en in de 52e minuut wist Basteom de gelijkmaker te maken nadat wij niet goed uitverdedigden.  De wedstrijd werd erg spannend en het kon 2 kanten op maar uiteindelijk bleef het 1-1 wat een terechte uitslag was.

Volgende week spelen we thuis tegen Voorst wat ongetwijfeld ook weer een leuke wedstrijd kan worden.