FC Zutphen 1 (zon)

5e klasse F

7 oktober 2018 11:00

Onbekend

Vandaag was het de dag van het bokbier in Zutphen en het verzoek van FC Zutphen was gekomen om de wedstrijd om 11 uur te spelen. Aangezien wij hier aan mee wilden werken hadden we om 9.45 uur al de wedstrijdbespreking.

Vandaag was de selectie nagenoeg compleet (Rick nog geblesseerd en Marco geschorst) en we hoopten uiteraard de goede lijn van de laatste weken door te kunne trekken.

De wedstrijd begon goed voor Zutphen en wij hadden eigenlijk het 1e kwartier niet veel in te brengen, en het was dan ook in de 12e minuut Fc Zutphen die op dat moment de verdiende 0-1 maakte. We bleven echter proberen om grip op de wedstrijd te krijgen en langzaam maar zeker lukte dit ook, helaas leverde het nog niet de verdiende gelijkmaker op. Helaas voor ons kwam Steven in de 40e minuut  in botsing met een aanvaller van Fc Zutphen en tot ieders verbazing (ook van Fc Zutphen zijde) kreeg hij hiervoor de rode kaart. De uitleg van de scheidsrechter was dat het een doorgebroken speler betrof, maar dit was absoluut niet waar. Het was een ongelukkige botsing zoals er zovele in een wedstrijd in de 5e klasse voorkomen. We haalden gelukkig zonder verdere schade de rust en in de rust spraken we af dat we achterin 1 op 1 zouden gaan spelen  en door te blijven spelen op de ingeslagen weg.

Het was dan ook een fikse domper om direct na rust de 0-2 te moeten incasseren, maar ook nu bleven we geloven in een goede afloop. Toen Douwe dan ook de aansluitingstreffer maakte in de 52e minuut dachten we dat het nog een wedstrijd kon worden, maar Zutphen maakte gelijk aan die illusie een eind door 2 minuten later de 1-3 te scoren.

De wedstrijd was eigenlijk wel gespeeld en ondanks enkele kansjes voor ons kwamen we niet echt gevaarlijk voor het doel van Zutphen. Zutphen daarentegen was wel enkele keren dicht bij de 1-4  en toen we in de 93e minuut nog een penalty kregen was dit alleen voor de statistieken van belang. Douwe scoorde feilloos vanaf de stip en de eindstand werd 2-3.

Vandaag helaas een nederlaag die voorkomen had kunnen worden als we wat zorgvuldiger hadden gespeeld en wat beter de opdrachten hadden uitgevoerd.

Zondag gaan we naar Sc Doesburg, die samen met Angerlo de ranglijst aanvoert, om te proberen daar de punt(en) te halen. Helaas zullen Marco en steven dan nog geschorst zijn dus de spoeling wordt al weer dunner.