5e klasse F

2 december 2018 14:00

Onbekend

Op deze regenachtige, grauwe zondagmiddag kwam het combinatie elftal van de verenigingen Socii en Ratti naar Hall om te proberen ons van de 3 punten af te houden. Wij daarentegen waren er alles aan gelegen om de 3 punten in Hall te houden om zo mee te blijven doen in de (grote) middenmoot.

Van onderschatting was absoluut geen sprake want ondanks dat RS nog niet veel punten had, hadden ze nagenoeg de zelfde uitslagen  als ons genoteerd. We hadden voor dezelfde opstelling als vorige week gekozen met de bedoeling om een overwicht op het middenveld te creëren en achterin de boel te kunnen controleren. Dit pakte goed uit in het begin van de wedstrijd maar naarmate de 1e helft vorderde kreeg RS toch meer grip en uit een aantal foutjes van onze kant (foutieve aanname, niet goed coachen en niet goed wegwerken van de bal en niet goed verdedigen) wist RS in de 22e minuut de onverwachte 0-1 te scoren. Echter in de 26e minuut wist Douwe uit een sublieme pass van Jaimy alweer gelijk te maken. We bleven geloven in een goede afloop en na goed doorzetten van Mark werd zijn voorzet in het eigen doel geschoten, 2-1 in de 39e minuut en dit bleef het dan ook tot aan de rust.

In de rust was Peter kritisch op ons spel en zei dat als we wat beter zouden passen en de bal achter hun vrij trage verdediging gingen leggen we de wedstrijd naar ons toe konden trekken.

Helaas voor ons was RS vastbesloten om direct de draad weer op te pakken en in de 1e minuut na rust wist Jobbe met een prima redding nog de gelijkmaker te voorkomen. Weer en minuut later was hij echter wel kansloos op een diagonaal schot en stond het 2-2. We zaten niet echt lekker in de wedstrijd maar werden wel weer wat sterker en dit resulteerde in een mooie goal van Niels van Wessel. Uit een afgeslagen bal wist Niels met een bekeken schot de bal onhoudbaar in de beneden hoek te plaatsen en zo stond het na 54 minuten 3-2. Nu werd het zaak om de score op 2 goals verschil te brengen en je zag onze kansen daarvoor toe nemen. Door toedoen van hun grensrechter wist RS nog enkele keren onze aanvallen te elimineren, maar bij 1 van de vele twijfelgevallen liet de scheidsrechter doorspelen. Douwe schoot tegen de keeper aan, de goed doorgelopen Jaimy werd (te vroeg) afgefloten na een overtreding op hem binnen de 16 meter en de toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Douwe, 4-2 in de 72e minuut.

Het verzet was gebroken en het regende nu kansen voor ons en ook het spel aan onze kant werd beter. Douwe maakte nog 5-2 in de 82e minuut en helaas wist de ingevallen Dejan er in de slotminuut geen 6-2 van te maken.

Wel zeer positief waren de goede inval beurten van Niels Birker en Dejan Wissink, 2 jongens die vorig seizoen nog in de B1 speelden.

Al met al een prima uitslag in een niet al te beste wedstrijd. Nog 1 wedstrijd te gaan tot aan de winterstop, volgende week uit naar het Apeldoornse  Alexandria.