5e klasse F

4 november 2018 14:00

Onbekend

Vandaag gingen we met een bijna complete (maar nog niet geheel fitte selectie) naar Be Quick. We stonden 2 punten achter op Be Quick dus bij winst zouden we over BQ  gaan.

De strijdwijze was er  op gericht om te winnen, maar tegelijkertijd ook minder tegendoelpunten te krijgen aangezien we de laatste 3 wedstrijden verloren hadden met telkens 3 tegendoelpunten.

Carl moest zich helaas s'ochtends afmelden door ziekte, maar we gingen toch nog met 14 personen op pad aangezien Daan ter Hove ook meeging als reserve keeper/reserve speler.

Het zat ons vandaag niet mee qua blessures. Frank, die vanaf het begin mocht starten viel al na 2 minuten geblesseerd uit (hamstring blessure) en werd vervangen door Timo (die ivm zijn vaderschap nog niet veel getraind had de laatste maand). Ook viel Daan in de 8e minuut geblesseerd  uit (knie) waardoor Rick ook al heel vroeg in de wedstrijd  zijn opwachting maakte. Helaas voor ons scoorde  BQ in deze 1e minuten van de wedstrijd ook al de 1-0 en het leek een dramatische middag te worden. SHE wist echter grip op de wedstrijd te krijgen en toen Rick na 40 minuten de 1-1 maakte leken we met een gelijke stand de rust in te gaan, echter  in de 45e minuut wist Douwe nogmaals een doelpunt te maken voor ons,  dus gingen we rusten met een 1-2 voorsprong.

De rust werd gebruikt om te kijken hoe fysiek we  er voor stonden  en aangezien we  ons zelf niet te rijk wilden rekenen werd er vooral op gehamerd om minimaal 1 punt mee te nemen. Zuinig spelen en daar waar mogelijk zelf het tempo bepalen.

BQ begon scherp aan de 2e helft en wij kwamen meer en meer onder druk te staan. Met kunst en vliegwerk en goed keepers werk van Jobbe en ook goed verdedigend werk van onze jonge achterhoede begon het geloof te groeien in een goede afloop. Toen Rick uit een prima uitgespeelde aanval ook nog de 1-3 maakte in de 60e minuut  leek een stunt in de lucht. Echter wij hadden niet gerekend op  scheidsrechter Sener, die  erg tegen ons begon  te fluiten. Ondanks vele vrije ballen tegen hielden we stand, maar toen de scheidsrechter echter aan BQ in de 68 e minuut een penalty gaf was Jobbe wel geklopt; 2-3 met nog ruim 20 minuten te gaan.

Timo begon op zijn laatste pootjes te lopen en ging voorin spelen. Jeffrey nam al het loopwerk  fantastisch over en ook Rick en Jaimy ondersteunden de ploeg waar mogelijk. Douwe bleef voorin om eventueel nog een keer genadeloos toe te slaan. Helaas voor ons was er toch geen houden aan en viel de 3-3 toch. Na  een forse (duw) overtreding op Rick keurde de scheidsrechter de 3-3 goed in de 85e minuut, en we wisten dat we nu alle zeilen moesten bijzetten om 1 punt mee te nemen. Door keihard met elkaar te blijven strijden lukte dit en de ontlading aan onze zijde was groot. Een verdiend punt behaald en nu maar kijken hoe het met de geblesseerde spelers is.