Angerlo Vooruit (zon)

5e klasse F

18 november 2018 14:00

Onbekend

Na de wedstrijd tegen Zelhem, even op donderdagavond de koppen bij elkaar voor een goed vervolg de komende periode.
Maar dan gelijk één van de beste ploegen uit de competitie tegenover ons. Vorig jaar speelden wij ook bij Angerlo in de competitie, zij eindigden als 2e en promoveerden net niet via de nacompetitie. Indien koploper Doesburg punten zou verspelen en Angerlo wint dan pakken zij ook nog eens de periodetitel. Kortom, het zou een zware dobber worden.

De selectie van het eerste elftal is ondertussen verre van compleet: Leon en Mark zijn geschorst, Steven, Daan en Frank geblesseerd en Carl is voor enige tijd afwezig i.v.m. werk in het buitenland. Peter Rutgers genoot van een welverdiend zondagje vrij en daarom voor velen ook een nieuw gezicht voor de groep: Jan Hoevers. Maar toch, opgeheven hoofd en volle bak knokken voor de puntjes!

Angerlo was voetballend de bovenliggende partij, zij kregen dan ook de eerste 20 minuten een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Echter tot echt grote kansen kwam het niet. Wij speelden zoals het strijdplan, compact en dreigend via de counter. Na een half uur spelen hield Jobbe met een paar knappe reddingen het doel schoon, Angerlo ging meer druk zetten wat automatisch betekende dat wij er gevaarlijker uit konden komen. In de 40e minuut na een razendsnelle uitbraak werd Douwe binnen de zestien neergelegd door de aanvoerder van Angerlo, penalty! De ervaren spelers achterin probeerden Douwe nog uit de concentratie te brengen maar zonder twijfel vloog de bal tegen de netten, 1-0! Angerlo begon alles in het werk te stellen om nog voor rust de gelijkmaker binnen te schieten. Echter via een prachtige aanval knalde Jaimy binnenkant paal de 2-0 binnen. Jaimy lijkt zijn oude vorm terug te hebben gevonden en heeft er de laatste 4 weken toch weer 3 in liggen. Met een brede glimlach gingen wij dan ook richting kleedkamer, weliswaar wetende dat we er nog lang niet zijn.

De tweede helft begon zoals je verwacht, Angerlo zette in het begin volle bak druk waarbij Jobbe en de fantastisch spelende gebroeders van Wessel ons meermaals op de been hielden. Het stand houden duurde tot de 65e minuut, een hoge bal werd niet goed verwerkt waardoor Angerlo kon binnenschuiven, 2-1 en zeker nog een half uur te gaan. We leken de wedstrijd meer en meer onder controle te krijgen, Angerlo het balbezit en wij de snelle uitbraken. Tot echt grote kansen kwamen zij dan ook niet, wij wel! Zo raakte Douwe de paal, kopte Jan een corner maar net over en schoot Jeffrey in het zijnet.
In de 82e minuut scoorde Angerlo dan toch de gelijkmaker. Een werkelijk prachtige goal verdween in de kruising. De springende Jeffrey kon er helaas net niet meer bij. De daarop volgende minuten probeerden wij dan ook met grote moeite om het gelijkspel over de streep te trekken. Door blessurebehandelingen en het nodige tijdrekken telde de scheidsrechter er maar liefst 9 minuten extra tijd bij op. Wij wisten echter stand te houden en er klonk dan ook gejuich toen de scheidsrechter eindelijk af blies. Een prachtige prestatie tegen de nummer 2 van de competitie!

Komende twee weken gaan we weer volle bak voor de overwinning, eerst uit naar de Hoven en vervolgens thuis tegen Ratti-Socii. Maar nu eerst genieten van ons welverdiende punt!