Prima herstel na nederlaag van vorige week

19 mei 2019 14:00

Scheidsrechter

G.J.C. (Erno) Hannink

Onbekend

Vandaag gingen we op een warme zondag middag naar FC Zutphen, de nummer 3 op de ranglijst, om te proberen de nederlaag van vorige week weg te spelen. We hadden dezelfde selectie als vorige week dus een ieder wist wat hem te doen stond. Inzet en beleving koppelen aan ons voetballend vermogen.

We begonnen goed aan de wedstrijd en op een kleine kans na van Zutphen (de bal ging net voorlangs),  gaven we niets weg en we creëerden langzaam maar zeker steeds betere kansen. Een schot van Douwe werd gekeerd door de Zutphen keeper en een lobje van Jaimy was net niet hoog genoeg dus ook die kon de keeper nog pakken. Ons spel was prima en we kwamen er telkens goed voetballend uit en in de 44e minuut werd een voorzet van Douwe bij de 2e paal mooi binnen gekopt door Jaimy. Een geweldige opsteker zo kort voor rust. Aangezien we een drinkpauze hadden liet de scheidsrechter nog even doorspelen en als een duveltje uit een doosje kopte Douwe een minuut later zelfs de 0-2 binnen.

We gingen met een prima ruststand de kleedkamer in en spraken af om in het 1e kwartier na rust de wedstrijd "dood" te maken en dan te kijken of Zutphen nog wat zou proberen te forceren. Je weet  dat er dan kansen in de omschakeling gaan komen en met de warmte van vandaag (en dan met name op kunstgras) wordt het een zware kluif voor Zutphen.

Deze  tactiek slaagde helaas net niet. In de 59e minuut kreeg Zutphen een penalty omdat Jobbe een aanvaller van Zutphen aantikte binnen de 16 meter en de prima fluitende scheidsrechter gaf terecht een penalty tegen ons. Deze werd onberispelijk binnen geschoten en nu werden we meer achteruit gedrongen door Zutphen, maar het middenveld en de achterhoede stonden prima georganiseerd, en onze counters bleven gevaarlijk. Toen Douwe de 1-3 maakte in de 80e minuut was de wedstrijd gespeeld en Zutphen had geluk dat wij wel erg nonchalant omsprongen met de grote mogelijkheden die we creëerden, anders was een 1-6 eindstand zeker mogelijk geweest. Een 2 tegen 1 situatie tussen Jaimy en Douwe en eenzelfde situatie  bij Douwe en Timo werd niet goed uitgespeeld en een schitterende lob van Douwe kwam via beide palen in de handen van de keeper terecht… Uiteindelijk was het met 1-3 een mooie en dik verdiende overwinning. Nu nog 1 wedstrijd te gaan tegen Doesburg dat nog geen enkel verliespunt heeft. Dit wordt een zware dobber, maar kansloos ben je nooit als je zo voetbalt als wij vandaag deden.