5e klasse F

28 oktober 2018 14:00

Onbekend

Vandaag moesten we het opnemen tegen een oude bekende, namelijk vv Wolversveen uit Wolversveen, een klein dorp in de buurt van Zelhem.

W 'veen had nagenoeg dezelfde scores als ons (tegen dezelfde tegenstanders) dus vooraf wisten we dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. De start van de wedstrijd was veelbelovend. Een voorzet van Jeroen belandde in de 3e minuut binnenkant paal en 2 minuten kwam Douwe 1 op 1 met de keeper maar zijn schot ging net voorlangs. 2 grote mogelijkheden binnen 5 minuten, dit belooft wat voor vanmiddag dachten we, maar hoe bedrogen kwamen we uit.

In de 1e de beste bal op doel kon de spits van W 'veen uit een prima voorzet ongehinderd binnen koppen, 0-1 in de 6e minuut.

Het werd bij ons onzorgvuldiger en we wisten met de verdedigende tactiek van W 'veen eigenlijk geen raad. Wij veelvuldig aan de bal en W 'veen die loerde op onze foutjes en kwamen er enkele keren gevaarlijk uit. Zo ook in de 19e minuut toen we een voorzet niet goed beoordeelden en opnieuw wist W 'veen te scoren 0-2. Gelukkig voor ons wist W 'veen de wedstrijd nog niet definitief te beslissen toen ze na een foutieve terugspeelbal de bal op de paal schoten.

In de rust gaven we aan dat we veel nauwkeuriger moesten gaan spelen en vooral veel sneller de voorzet moesten gaan geven om te kijken om zodoende z.s.m. de aansluitingstreffer te forceren.

De 2e helft begon zoals we wilden en we drongen W 'veen goed terug en we kregen grip op de wedstrijd. Wel moesten we nog alert blijven op de counters maar ook die hadden we beter onder controle. Helaas viel Steven in de 50e minuut uit met een blessure. Hij werd vervangen door Jaimy die kort achter de spitsen ging spelen om zodoende de druk op doel van W 'veen te houden. Ook Mark verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Niels Birker. We kregen steeds meer kansen om een doelpunt te maken maar telkens stond er wel een verdediger voor of wist de keeper van W 'veen de bal te keren.

Toen Douwe dan eindelijk in de 79e minuut de 1-2 maakte zagen we mogelijkheden om door te drukken en dit lukte zeer goed. Marco knalde de bal op de lat in de 82e minuut en de terug springende bal werd door Jaimy prima binnen getikt. In 3 minuten van 0-2 naar 2-2 en we besloten om door te blijven gaan, op jacht naar de winnende treffer.

Helaas wist W 'veen nog geen minuut later wederom te scoren. Een mooie goal van de linksbuiten van hun werd uiterst beheerst in de verre hoek gedraaid en wij konden weer van voor af aan beginnen. Helaas voor ons lukte het ons nu niet meer om nogmaals te scoren en zo ging de 3e wedstrijd op rij met een miniem verschil verloren.

De teleurstelling was groot na deze onverdiende nederlaag, maar we hadden deze wel aan ons zelf te wijten door een veel te slappe 1e helft. Dit zal echt beter moeten worden om wedstrijden te kunnen winnen.