SV Basteom 1 (zon)

5e klasse F

10 februari 2019 14:00

Onbekend

Ook vandaag was het uiterst onzeker of de wedstrijd door kon gaan aangezien er al de hele week veel regen voorspeld werd voor de zaterdagnacht en zondag. De wedstrijd van het 2e werd s’ochtends afgelast en om 11 uur werd er besloten dat de wedstrijd van het 1e doorgang kon vinden aangezien het droog zou blijven tot ca 17 uur. Dit bleek een goede inschatting te zijn en op het hobbelige veld werd er om 14 uur afgetrapt.

Basteom stond er goed voor in de stand (virtueel 3e) en wij staan er goed voor  in de 2e periode, maar dan moeten er nog wel de nodige punten gehaald worden. In de 1e helft bleken beide achterhoedes de zaak goed onder controle te hebben en de ruststand was dan ook 0-0.

Basteom had een wissel toegepast en hun aanvoerder een linie naar achteren gezet en daar bleken wij veel problemen mee te hebben. De kansen kwamen dan ook voor Basteom en uit een van de vele kansen scoorden ze (uiteindelijk) uit een penalty de verdiende 0-1. Wij bleven wel strijden maar creëerden bijna geen kansen en het was aan Jobbe te danken dat de vele mogelijkheden van Basteom geen doelpunten opleverden. Het aloude voetbal gezegde als je ze zelf niet maakt krijg je ze wel tegen gold vandaag zeker voor Basteom, want uit een vrije bal van Mark scoorde Douwe totaal onverwacht de 1-1 in de 70e minuut. Peter bracht vervolgens Dirk Jan Smits en Rick voor de moegestreden Mark en Niels en zo hoopten we Basteom wat meer terug te dringen. Hier slaagden we niet echt in en Basteom drukte behoorlijk op onze achterhoede en ook het geluk zat ons mee want schoten uit de 2e lijn gingen rakelings naast. Toen kwam de 90e minuut, Dirk Jan krijgt de bal aan de linkerzijkant van het veld en loopt richting de 16 meter en haalt verwoestend uit. Via een been van een van de spelers valt de bal onhoudbaar in de onderhoek en staan we tegen de verhouding in met 2-1 voor. Nu zien dit vast te houden en met kunst en vliegwerk lukt dit uiteindelijk.

Misschien niet de mooiste en meest terechte overwinning maar hij komt ons wel heel goed van pas. Volgende week op naar Voorst, die tegen ons absoluut revanche willen van de eerdere nederlaag dit seizoen. We zijn gewaarschuwd.