Datum

7 april 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag speelden we op het mooie complex van Socii tegen de combinatieclub Socii-Ratti. Dit team heeft nog niet veel punten bij elkaar gespeeld maar verliezen telkens met kleine cijfers en wij hebben het altijd lastig in Wichmond. Vandaag gingen Leon Zijlstra en Willian Bloemendal mee vanuit het 3e, en we hoopten dat Daan Weltevreden na lang blessureleed weer zijn eerste minuten kon gaan maken.

Het veld bleek niet best bespeelbaar te zijn, maar daar hebben beide teams dezelfde problemen mee. Onder fantastische weersomstandigheden begonnen we dramatisch slecht aan deze wedstrijd en in de gehele 1e helft lukte het ons slechts 1 fatsoenlijke aanval op te zetten en die bal ging naast. Soccii deed het wel wat beter en creëerde enkele goede kansen wat uiteindelijk in de 18e minuut de 1-0 betekende. Wij mochten van geluk spreken dat we de rust haalden met deze stand want het had zeker wel 3-0 moeten staan.

We spraken af om meer te gaan voetballen en de tegenstander sneller onder druk te zetten. Dit ging erg goed en in de 47e minuut kopt Douwe net naast. Een paar minuten later Kopt Douwe op de paal. De druk blijft er goed opzitten en Jobbe heeft totaal niets te doen. Het is wachten op de gelijkmaker maar die wil maar niet vallen. Jaimy wordt diep gestuurd en zijn lob gaat net naast en zo komen we al aardig naar het eind van de wedstrijd. Daan wordt gebracht als diepe spits voor Frank en ook Willian en Leon brengen nog meer druk op het doel van Socii. Dan in de 87e minuut  wordt een domme overtreding, vasthouden van Daan in de 16 meter, terecht bestraft met een penalty. Douwe blijft uiterst koel en benut de penalty. 1-1 met nog enkele minuten te gaan. Wij proberen nog wel de overwinning te pakken maar de tijd is te kort en we blijven steken op 1-1. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag.