Be Quick Z. 1 (zon)

5e klasse F

12 mei 2019 14:00

Onbekend

Vandaag speelden we voor de laatste keer tegen BQ omdat deze vereniging op zaterdag gaat spelen en de zondag tak wordt opgeheven. Het is echter geen reden voor BQ om het seizoen als een nachtkaars uit te laten gaan, integendeel zelfs want ze kunnen (en willen) zelfs nog voor de 3e periode gaan. Het 2e elftal van SHE vierde hun welverdiende kampioensfeest en wij hadden daardoor een kleine wijziging in de bezetting want Niels van Wessel deed vandaag mee met het 2e om zich daarna ook in het feestgedruis te gooien.

We starten uitermate slecht aan de wedstrijd en in de 3e minuut draaide de spits van BQ goed weg bij gelegenheids voorstopper Jan en draaide de bal onhoudbaar voor Jobbe in de bovenhoek. Wij probeerden wel de aanval te zoeken maar het liep niet echt lekker op het middenveld en dus kwam het vooral op het spelen van de lange bal neer. Dit leverde ook wel kansen op voor ons maar de keeper van BQ stond telkens goed opgesteld. Toen in de 24e minuut Jobbe zich op kinderlijke wijze de bal liet afpakken door de spits van BQ en daardoor de 2-0 inluidde leek het al beslist. We gingen echter toch wat makkelijker voetballen en met name door Mark kwamen we goed door. De kansen werden groter en Jaimy wist de aansluitingstreffer te maken in de 35e minuut. Er kwam weer iets van geloof terug in de ploeg maar helaas wist BQ  na een lange rush van de voorstopper (die het hele veld ongehinderd kon oversteken), in de 41e minuut de marge weer op 2 goals te brengen.

Na rust kregen we direct weer een grote kans 1 op 1 met de keeper maar telkens was de keeper de winnaar en de SHE voorwaartsen wisten vandaag het net niet meer te vinden. De wedstrijd kabbelde rustig voort naar het einde en het zou eerder 1-4 geworden zijn dan 2-3. Een teleurstellend resultaat wat we aan ons zelf te wijten hadden door te weinig spelplezier, geloof in een goed seizoens- einde en inzet. En vooral dit laatste kunnen wij ons niet veroorloven. Volgende week gaan we opnieuw proberen punten te pakken tegen FC Zutphen, maar voor ons zal er geen periode meer te halen zijn.