SC Doesburg 1 (zon)

5e klasse F

26 mei 2019 13:00

Onbekend

Vandaag de laatste wedstrijddag van seizoen 2018-2019. Wij hadden als laatste tegenstander SC Doesburg die nog zonder puntverlies aan de laatste wedstrijd begon  en dus uiteraard ook tegen ons de volle winst wilde pakken (als enige vereniging van Nederland). De trainer van Doesburg melde al aan tv Gelderland dat wij geen schijn van kans zouden hebben, dus was het eenvoudig om ons op scherp te zetten. Respect voor een tegenstander moet er altijd zijn en hoogmoed komt voor de val zegt men dan.

Doesburg begon ijzersterk aan de wedstrijd en in de 1e minuut belandde een splijtende pass voor de voeten van de rappe aanvaller van Doesburg. Zijn schot werd gekeerd door Jobbe maar de scheidsrechter zag een overtreding in de redding??  Uit de toegekende vrije bal scoorde de spits van Doesburg een prachtig doelpunt. 0-1 in de 2e minuut, een fikse domper voor ons en een forse opsteker voor Doesburg. We gingen niet bij de pakken neerzitten en zoals verwacht had Doesburg een groot veld overwicht, het meeste balbezit maar wist verder weinig kansen te creëren. Wij kwamen er daar en tegen af en toe gevaarlijk uit en uit 1 van deze aanvallen was Douwe de achterhoede van Doesburg te snel af. Helaas werd deze aanval onterecht afgevlagd ( en ook afgefloten) voor buitenspel., anders had dit zomaar de gelijkmaker kunnen betekenen. In de 35e minuut was het wederom de grensrechter van Doesburg die Doesburg "hielp", want een kopbal van Jaimy werd door de scheidsrechter beoordeeld als doelpunt, echter de grensrechter wist de scheidsrechter er van te overtuigen dat de bal de doellijn niet helemaal gepasseerd was. Het doelpunt werd afgekeurd, wat natuurlijk een vreemde beslissing is, omdat de grensrechters niet (helemaal) neutraal zijn..….!!

In de rust hebben we afgesproken dat we  Doesburg moesten laten voetballen maar dat we wel scherp moesten blijven, de duels goed moesten ingaan (hier bleek de jonge ploeg van Doesburg moeite mee te hebben) en dat we  kansen zouden blijven krijgen.

De 2e helft was amper 2 minuten oud toen een hoge voorzet op de boomlange Daan Weltevreden werd afgefloten door de scheidsrechter. Het bleek te zijn voor een penalty wegens vasthouden van diezelfde Daan en dit was een fikse opsteker voor ons. Douwe ging er achter staan en benutte de strafschop feilloos. 1-1 en een stunt was geboren. We gingen steeds meer in een goed resultaat geloven en de frustratie (begrijpelijk) bij Doesburg nam toe naarmate er steeds minder goed ging bij hen. Zij wilden immers nog steeds de hele competitie winnend afsluiten. Toen een voorzet van Daan op Jaimy ook nog eens van richting veranderd werd en wij in de 60e minuut op een 2-1 voorsprong kwamen wisten we dat de stunt waarheid zou worden. Nog 30 loodzware minuten te gaan om een 2-1 voorsprong te verdedigen. De scheidsrechter (als enige ) vond de sfeer in het publiek wat grimmiger worden en besloot tot een afkoelingsperiode voor de spelers (??) maar gelukkig werd de wedstrijd hervat. Doesburg bleef de aanval zoeken en hun aanvallen werden met pijn en moeite tegen gehouden door onze verdedigers. Een doelpunt van Doesburg werd afgekeurd voor buitenspel en dit verhoogde de druk op ons doel nog meer. Doesburg rook bloed en ging er vol voor. In de 80e kregen ze vervolgens  een strafschop, maar de fantastisch keepende Jobbe pakte de strafschop klemvast. Het verzet van Doesburg was gebroken en de laatste 6 minuten werden vrij eenvoudig uitgespeeld. De ontlading bij alles wat SHE is was groot en de teleurstelling bij Doesburg was groot maar zoals het hoort feliciteerde de spelers en coaches elkaar na een schitterende partij voetbal waar alles inzat.

Wij namen vervolgens afscheid van Rick, Timo en Douwe die besloten hebben om te stoppen dan wel om lager te gaan spelen. We moeten maar kijken hoe we dit gaan opvangen maar eerst werd er volop nagenoten van deze stunt.

Zoals je ziet heb je altijd een kans en is er in voetbal alles mogelijk. Aangezien ook tv Gelderland aanwezig was bleef het nagenieten nog lang na de wedstrijd aanwezig want de uitzending van tv Gelderland sport werd met veel gejuich bekeken door onze plaatselijke trots.

Wij sluiten het seizoen af met 31 punten, slechts 5 punten van de3e plaats en hebben een heel leuk en goed seizoen gedraaid waarin helaas alleen geen prijs(je) werd gepakt. Wel hebben we de doelstellingen (30 punten en meedoen in de periodes) gehaald en dan doe je het dus gewoon erg goed! Bedankt spelers voor dit mooie seizoen en uiteraard ook onze trouwe aanhang bedankt voor alle support!!