De Hoven 1 (zon)

5e klasse F

24 maart 2019 14:00

Onbekend

Vandaag speelden we na 4 weken zonder wedstrijden (vrij ivm carnaval en diverse afgelastingen)  eindelijk weer eens een wedstrijd en wel de meestal beladen derby tegen De Hoven. We hadden de nodige blessures maar zowel uit het 2e (Dennis en Dejan ) als uit het 3e (Willian) waren er spelers bereid om bij ons aan te sluiten. Vooraf kregen we van onze sponsor Andre Bello een schitterende nieuwe out fit en uiteraard moest dit op de foto vastgelegd worden.

De wedstrijd begon van onze kant in een te laag tempo en we creëerden dan ook bijna geen kansen, alleen Jan was dichtbij een treffer toen zijn prima kopbal van de doellijn werd gehaald. Het bleek dat beide ploegen de achterhoede goed dicht hadden zitten en beide voorhoedes kwamen er niet door heen. In de 30e minuut kwam de bal ongelukkig randje 16 meter tegen de hand van Martijn en een vrije bal was het gevolg. Deze werd onhoudbaar onder de muur doorgeschoten en zo leidde De Hoven onverwacht met 0-1.

In de 2e helft wilden wij het tempo opschroeven en proberen meer op het doel van De Hoven te schieten en dat lukte ook prima. Een prima aanval van ons over de linkerkant via Frank, Niels Birker en Jaimy en kwam via Douwe met een mooie voorzet bij de 2e paal terecht waar rechtshalf Mark onberispelijk binnenschoot, 1-1 in de 54e minuut. Wij zochten onmiddellijk de aanval weer op en nog geen minuut later kwam de bal na een schot van Timo via de lat weer terug in het veld. Uit de daarop voortkomende scrimmage scoorde Jaimy de 2-1, een geweldige opsteker natuurlijk voor ons.

Nu gingen we proberen om de wedstrijd op slot te gooien en de kansen daarvoor werden wel gecreëerd maar niet afgemaakt en het was mede aan Jobbe te danken dat De Hoven niet de 2-2 maakte.

Het was aan het eind van de wedstrijd nog wel even billen knijpen, maar uiteindelijk stapten we met een overwinning van het veld. Dit was vandaag extra mooi omdat onze sponsor Bello een prima buffet klaar had staan. De hele selectie was uitgenodigd en iedereen genoot van het lekkere eten.

Al met al een prima zondag voor ons, nu volgende week er weer staan om de belangrijke wedstrijd voor de 2e periode in Angerlo te spelen.