Voorst 1 (zon)

5e klasse F

30 september 2018 14:00

Onbekend

Vandaag de altijd leuke wedstrijd tegen Voorst. Onder compleet andere weersomstandigheden als vorige week, een lekker zonnetje  ipv  stromende regen, 20 graden ipv de koudste september dag vorige week met maar 10 graden gingen we de strijd aan.

We hadden vandaag de selectie nagenoeg  fit, waardoor zelfs  Niels van Wessel, die vorige week een prima partij speelde , vandaag zijn wedstrijd in het 2e speelde ten faveure van Marco Reusken.

Vorig jaar verloren we kansloos thuis van Voorst (onder andere door een weergaloze Wijnand van Beek die 5x scoorde) en hiervoor wilden we revanche proberen te nemen. Ook wisten we dat de snelle rechtsbuiten van Voorst een gevaar kon vormen dus ook daar was rekening mee gehouden.

De achterhoede zag er qua bezetting iets anders uit dan normaal, Jobbe in het doel, Steven rechtsback, Marco laatste man, Jan voorstopper en Jeroen linksback. Op het middenveld was Jeffrey weer teruggekeerd in de basis, en vormde samen met Timo en Leon het 3 mans middenveld. De voorhoede bestond net als vorige week uit Jaimy, Daan en Douwe.

Het begin van de wedstrijd was voor Voorst en toen een mooie combinatie van Voorst goed uitgespeeld werd, stond het in de 6e minuut 0-1. Een domper maar niet de doodsteek. SHE rechtte de rug en uit een werkelijk schitterende aanval vanaf links opgezet door Jeroen, die fantastisch opende  op rechts op Jeffrey,  die op zijn beurt prima voorzette op de inkomende Leon die vrij eenvoudig de 1-1 kon binnen koppen 1-1 na 22 minuten spelen. In de 31e minuut komt Voorst er wederom snel uit met een counter over Wijnand die te hard wordt neergehaald door Marco wat hem een rode kaart oplevert. Hierop besloot Peter om Daan laatste man te zetten en met 2 spitsen door te gaan. Dit hielden we goed vol en we kregen zelfs nog enkele kansen waarbij de keeper van Voorst met een gelukkige redding op een kopbal van Douwe de 2-1 voorkwam.

We spreken in de rust af om te kijken hoever we zouden kunnen komen maar dat we ons niet zouden verstoppen. Het lukte ons net als vorige week om de 1e de beste aanval na rust direct om te zetten in een doelpunt. Na een pass van Jaimy wist Douwe opnieuw na 20 seconden in de 2e helft de 2-1 te scoren. Een geweldige opsteker natuurlijk en nu maar proberen te overleven. Carl werd gebracht voor de geblesseerde Jaimy en Frank moest noodgedwongen op linksback om de geblesseerde Mark te vervangen (die al ingevallen was voor Steven). Beide spelers wisten wat er van hen verwacht werd en knokten net als de overige spelers voor wat ze waard waren. Jobbe wist met enkele prima reddingen ons in de wedstrijd te houden en ook Jeffrey, Daan en Jeroen speelden een prima partij, geholpen door de keihard werkende Timo en Leon.

Al met al bleek dat Voorst er geen geloof meer in had en toen de scheidsrechter na 8 minuten blessure tijd af floot was er vooral heel veel voldoening over de instelling waarmee we deze overwinning pakten. Voorst bleek overigens een sportieve tegenstander te zijn want in Bello was het naderhand onder elkaar weer erg gezellig.

Volgende week komt Zutphen op bezoek, op een ongewoon tijdstip (11 uur) ivm de jaarlijkse bokbierdag. Dit zal ook weer een spannend gebeuren kunnen worden want we staan beide op 4 punten uit 2 wedstrijden.