SHE 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse D

22 april 2018 14:00

Onbekend

Op deze zonovergoten zondag ging de reis naar Renkum waar we tegen de plaatselijke RVW gingen spelen. RVW had de 1e wedstrijd met 0-4 gewonnen en stonden op een verdienstelijke 3e plaats en kunnen nog voor een nacompetitie plek gaan en wij staan op de 10e plaats, waarbij voor ons het zaak is om elke week weer om punten te blijven pakken, ondanks dat we niets meer kunnen bereiken qua plaats op de ranglijst.

RVW startte voortreffelijk aan de wedstrijd en al in de 2e minuut ging de spits van hun alleen op Jobbe af, maar die wist als winnaar uit dit duel te komen. RVW wist met mooie en goede combinaties de ene na de andere kans te creëren, maar waren erg slordig in de afwerking. Wel wisten ze te scoren in de 8e en de 22e minuut en wij wisten hier eigenlijk slechts 1 mogelijkheid (Steven kon de bal net niet binnen glijden na een goede voorzet van Douwe)  tegenover te zetten waardoor we gingen rusten met een 2-0 ruststand.

In de rust werd afgesproken dat we met zijn allen zouden blijven knokken voor een goed resultaat, en dat we in de counter nog wel gevaarlijk konden worden omdat RVW achterin wel erg veel ruimte weggaf.

In de 55e minuut kwam zowaar zo'n counter; een fantastische pass van Frank werd achter de verdediging gelegd van RVW en Douwe wist met deze mogelijkheid wel raad waardoor het plots 2-1 stond.

Nog geen 3 minuten later een copy van doelpunt 1, Frank wederom met een prima pass achter de laatste linie van RVW en Douwe de afmaker, wat een ommekeer.

Op dat moment was RVW de kluts even kwijt. Jeffrey zag ook mogelijkheden en begon bij  onze eigen 16 meter aan een rush en nadat hij  3 x over een tegenstander op snelheid wist uit te spelen, werd hij helaas net buiten de 16 meter van RVW gestuit, daar waar anders zeker een grote kans voor ons gekomen zou zijn.

Helaas voor ons herpakte RVW zich een beetje en door een zondagsschot kwamen ze zelfs in de 80e minuut weer op voorsprong. (een als voorzet bedoelde pass belandde bij de 2e paal in de kruising)

Wederom moesten we onze rug rechten en dat gingen we ook doen. Rick werd gebracht als extra spits en alle ballen probeerden we in de 16 meter te brengen en zodoende nog een gelijkspel af te dwingen.

Waar we al op hoopten gebeurde ook. In de 93e minuut kreeg een speler van RVW de bal ongelukkig tegen de hand maar aangeschoten hands bestaat niet meer dus een penalty voor ons.

Zou het dan toch lukken? Helaas bleef de keeper van RVW uiterst geconcentreerd en hij tikte de bal uit de onder hoek waardoor de stand op  3-2 bleef staan..

Het is altijd moeilijk om een nederlaag te accepteren, maar deze was wel terecht. Toch een enorm compliment aan de ploeg om uit een kansloze situatie de wedstrijd dusdanig te keren waardoor  we toch met een  goed gevoel huiswaarts keerden.