SV Basteom 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse D

5 november 2017 14:00

Onbekend

Vandaag een bekende tegenstander waartegen het bijna altijd leuke wedstrijden zijn.

Vandaag hadden we wel wat personele problemen, waardoor er wederom in de opstelling wat geschoven moest worden. De 3 wissel spelers hadden allemaal al met het 2e meegedaan, maar de bereidheid om ook weer bij ons aan te sluiten is top.

We begonnen beide voorzichtig aan de wedstrijd omdat de stand op de ranglijst nagenoeg gelijk was en bij verlies van 1 van beide zou de aansluiting met de top 4 weg zijn. Basteom had 6 gespeeld 10 punten, wij hadden er 5 gespeeld 7 punten.

Naarmate de wedstrijd vorderde leek het er al op dat diegene die zou scoren ook wel eens als winnaar uit de bus kon komen, aangezien beide ploegen weinig kansen creëerden omdat beide verdedigingen goed stonden. Ook onze voorhoede  die normalerwijs altijd wel eens wat weet te creëren kreeg geen centimeter ruimte. In de 38e minuut kwam na een foutje in onze achterhoede de bal toch voor het doel, waar de buitenspel staande spits wel raad wist met dit kansje en de 0-1 stond op het scorebord.

Wel frappant dat de overigens goed leidende scheidsrechter wederom onze grensrechter laat staan bij een toch wel duidelijk buitenspel goal. Vervolgens kregen wij opeens ook een kans en die werd er ook goed ingelegd door Douwe, maar deze werd (onterecht?) afgekeurd voor buitenspel, het zat wat dat betreft dus niet mee.

De wedstrijd bleef gelijk opgaan maar ondanks dat  SHE in de 2e helft  meer druk begon uit te oefenen, bleef Basteom redelijk makkelijk overeind. Hun Lange keeper pakte elke bal goed en had ook een prima voortzetting waaruit Basteom wat kansjes kreeg en zelfs een keer scoorde. Deze treffer werd wel (onterecht?) afgekeurd voor buitenspel en zo bleven we hoop houden op een gelijkspel. Toen Jeroen echter 10 minuten voor tijd uit een corner de bal in eigen goal kopte, was ook de goed keepende Jobbe kansloos en  was de wedstrijd beslist. Zo kreeg  Basteom toch wel de verdiende punten mee naar huis.