Arnhemia uit, te slappe 1e helft kost ons de kop

SHE 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse D

22 oktober 2017 14:00

Onbekend

Vandaag op bezoek naar 1 van de 3 Arnhemse tegenstanders, en aangezien we  de laatste jaren niet in die afdeling gespeeld hebben, weten we weinig tot niets van deze tegenstanders af.

Wel hadden ze vorig seizoen in de laatste nacompetitie wedstrijd verloren van EDS en daarmee promotie op een haar na gemist. Ook dit seizoen hadden ze nog niet verloren. Na onze goede wedstrijd van vorige week hadden we dan ook gekozen voor een zelfde opstelling als vorige week, met 1 mutatie namelijk Jeffrey begint als wissel en Leon begint in de basis om wat meer verdedigend te  spelen.

Helaas bakten we er bar weinig van in de 1e helft. Een tegenstander die in balbezit goed kon voetballen, maar bij balbezit van  SHE lieten wij bar weinig  zien.

Het was dan ook geen toeval dat de bal in de 20e minuut via de kluts in de goal viel. Het werd in de 37e minuut nog erger toen uit een corner een geheel vrijstaande speler van Arnhemia ook nog de 2-0 binnenkopte. Gelukkig bleef het tot aan de rust hierbij, want nog een enorme kans werd gemist door Arnhemia. Wij zetten hier slechts 1 goede aanval tegenover, maar die werd helaas voor ons ternauwernood naast geschoten door Jaimy.

In de rust was Peter op zijn zachtst gezegd erg boos, ook omdat duidelijke afspraken in vorige wedstrijden niet werden nagekomen. Mark te Winkel werd gewisseld (er hadden er wel 8 gewisseld kunnen worden) en Daan kwam er in om meer rust te brengen in de achterhoede . Steven ging naar de linkerkant en op deze manier gingen we proberen om de aansluitingstreffer te maken.

Wat een tegenvaller dan ook toen in de 47e minuut  de 3-0 viel en in de 51e minuut ook nog uit een (onterecht gegeven) strafschop de 4-0. SHE leek rijp voor de slacht, maar Peter bracht Rick en Jeffrey en warempel, we gingen voetballen! Beide spelers kunnen terug kijken op een goede invalbeurt en bleken ook belangrijk voor het verdere verloop van de wedstrijd. In de 55e minuut scoorde  Jan van Welie (die  na een slechte 1e helft een prima  2e helft speelde) uit een corner de 4-1, en 5 minuten later uit een corner was het Rick die 4-2 maakte. Het geloof in een goede afloop  kwam een beetje terug.

Arnhemia daarentegen kreeg kans op kans maar Jobbe keepte fantastisch en wist zijn doel schoon te houden door de ene na de andere redding te maken op de legio kansen .Wij bleven echter aanvallen want we willen altijd voor een goed resultaat gaan.. In de 75e minuut maakte Rick met een schitterende goal de 4-3 (een afstand schot van ca 40 meter over de keeper) leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Nog een kwartier te gaan dus er was nog tijd. Helaas gaf  de scheidsrechter (die uit dezelfde buurt kwam)  Arnhemia wel erg het voordeel van de twijfel en wij kregen bijna niets mee, ondanks dat er toch wel duidelijke overtredingen waren tegen ons….. In de 85e minuut legde de scheidsrechter wederom een bal op randje 16 neer en de aanvoerder van Arnhemia krulde de bal prachtig in de verre hoek, 5-3 en de wedstrijd was gespeeld.

In de allerlaatste minuut kregen wij nog (een onterechte) penalty die Douwe onberispelijk binnenschoot en de 5-4 maakte.

Door een veel te slappe 1e helft hebben we verloren van Arnhemia en dit wisten de spelers zelf ook.

Volgen de week uit naar Zutphen en ook daar zullen we vanaf het begin scherp moeten zijn, anders wordt het wederom erg lastig om de punten mee naar Hall te nemen.