Mannen, 1, 5e klasse D

8 oktober 2017 14:00

Onbekend

Vandaag gingen we uit naar Socii. Een echte angstgegner voor ons omdat we er zeker al 20!! Jaar niet meer hebben gewonnen (verder dan het seizoen 1996-1997 gaat het archief niet).

Maar zoals altijd is Peter optimistisch en gingen we met een nagenoeg fitte selectie naar Wichmond. Leon, Herwin, Dennis en Niels ontbraken door blessures, Timo was een weekend weg en Frank en Cas waren bereid om na de wedstrijd van het 2e nog bij ons aan te sluiten.

Ook Rick was er weer bij en begon als fitte wissel vandaag.

Het begin was goed van onze kant, en in de 3e minuut raakte Douwe de buitenkant van de paal na een goede voorzet van Carl, maar naarmate de wedstrijd vorderde bleek ons manco vandaag; te slordig met de eindpass waardoor mogelijkheden geen kansen werden en kansen geen doelpunten opleverden. En Socii bleef dreigend met veel corners en enkele felle  counters.

Het was dan ook een domper dat we in de 24e minuut uit een corner de 1-0 tegen kregen.

Dit was tevens  de ruststand, en in de rust werd er door Peter gewisseld in de opstelling. Carl, Jaimy en Douwe gingen de voorhoede vormen (Carl was linkshalf in de 1e helft), Steven kwam op de linkshalf positie, en Daan nam de laatste man positie van Steven over. De bedoeling was om met snelle buitenspelers het veld breed te houden en zo Socii onder druk te zetten. Mocht dit niet snel tot resultaat leiden dan hebben we Rick uiteraard achter de hand en ook daar zouden we niet te lang mee wachten om hem te brengen.

De doelstelling slaagde volkomen. Rick werd in de 65e minuut gebracht voor Carl en de druk nam nog meer toe. Socii kwam er niet meer uit,  maar verdedigde met man en macht de 1-0 voorsprong, maar op een mooie steekbal van Jeffrey kwam Douwe vrij voor de goal en maakte in de 67e minuut bekwaam de 1-1.

We wilden hoe dan ook proberen met 3 punten terug naar Hall  te gaan, maar moesten wel alert blijven op de tegen stoten van Socii die via 2 snelle jongens voorin niet geheel ongevaarlijk bleken.

Frank van Welie werd in de 70e minuut gebracht voor Steven, en juist hij deed perfect wat er verwacht werd van hem.

In de 88e minuut slingerde hij de bal met veel effect achter de verdediging van Socii  waar Douwe al klaar stond om de 2-1 te maken, maar een Socii verdediger die dit wilde voorkomen knalde de bal snoeihard in de hoek achter zijn eigen keeper.

Zou het ons dan toch na zeker 20 jaar weer gaan lukken om te winnen,? Jazeker er gebeurde in de laatste 3 minuten niet veel meer en we wonnen uiteindelijk best wel verdiend. De stemming in de kleedkamer was uiteraard opperbest!! We zullen  het spel de aankomende weken wat beter moeten maken  om in de subtop mee te gaan doen, maar daar trainen we ook voor dus er kan zeker wat moois ontstaan met deze super jonge ploeg.