Onbekend

Vandaag speelden we opnieuw tegen een bekende tegenstander.

Klein Dochteren heeft er 7 nieuwe spelers bij gekregen dit seizoen en dat was in de oefenwedstrijd begin augustus al te zien. Vorig jaar eindigde de ploeg onderaan met slechts 2 punten, maar dit jaar hebben ze een veel beter team, en dus zoals al gemeld zullen we ook vandaag weer vol aan de bak moeten om de punten in Hall te  houden.

Gelukkig begreep iedereen dit na het onnodige puntverlies van vorige week en stond er een elftal dat absoluut wilde winnen om zodoende weer wat te stijgen op de ranglijst.

We zagen al snel dat Klein Dochteren contact had gehad met FC Zutphen, beide trainers kennen elkaar goed, want ze begonnen erg verdedigend zodat wij met onze snelle spitsen niet veel zouden kunnen uitrichten in de ruimte en op snelheid. Dit bleek echter een behoorlijke misopvatting te zijn want ondanks dat we in de 10e minuut onverwacht achter kwamen met 1-0 bleven wij goed spelen en proberen met goede aanvallen door de hechte verdediging van KD te komen.

Dat lukte in de 25e minuut, toen Douwe een terecht gegeven penalty (Marco werd binnen de 16 neergelegd)binnen schoot, en in de 32e minuut opnieuw toen Douwe na een mooie individuele actie de 2-1 prachtig over de keeper heen stiftte.

We bleven heer en meester vandaag maar na een domme actie van Marco aan de zijlijn, waar hij een tegenstander neer schopte, scoorde KD geheel onverwacht de 2-2 binnen in de 45e minuut.

Maar ja wij hebben Douwe,  en nog voor rust zette hij orde op zaken door de bal tussen 6 verdedigers van KD in, de bal tegendraads in het doel te koppen. Hierbij ging wel een perfecte voorzet van Jaimy aan vooraf zodat ook hij weer zijn waarde bewees voor ons.

In de rust zei Peter nog dat we geen onnodige fouten moesten maken zodat KD toch nog met een of meerdere punten terug naar KD zou reizen. Helaas maakten we wel enkele fouten maar KD wist hier niet van te profiteren en aangezien wij ook niet veel meer wisten te brengen in de 2e helft bleef de ruststand ook de eindstand en zijn we weer opgeklommen naar de 8e plaats.

Volgende week hebben we een vrij weekend en de dinsdag daarop spelen we een oefenwedstrijd uit bij Harfsen.