Eerbeekse Boys 35+1 (zon)

1e klasse 4

4 oktober 2020 10:00

Onbekend

De derby tegen de Boys is een wedstrijd waar iedereen reikhalzen naar uitkijkt. Altijd geanimeerd en zelden vervelend. En immer met verbale voetbalpoezie. En de uitvoering van vandaag is best een bijzondere want voor het eerst spelen we in ons nieuwe tenue. Fris blauw met een chique kraag en een witte V van victory er op! Al lang een vurige wens van onze leider.

Hugo was er weer voor een eerste helft als rechtback en na anderhalf jaar ook Erik Brouwer die een halfuurtje meedeed en beiden zeker niet onverdienstelijk. En ook Wilbert had zich gemeld voor de eerste helft want dit is toch wel zijn lievelingstegenstander. En op linksbuiten was hij weer in zijn element. Al in de 5de minuut bereikte hij de achterlijn en gaf een prima voorzet die Adje wist in te koppen. De keeper zat er nog aan met de linkerhand maar de 1-0 was een feit. We hadden het initiatief nu en wisten dat vast te houden en verschillende opbouwende aanvallen volgden. Het was weer Wilbert die de bal op Ad speelde  die daarop doorgaf aan Bloem. Een overtreding volgde in de 16 en Willian benutte de gegeven penalty prima, 2-0. Dat smaakte naar meer en verschillende keren kwamen we weer bijna tot scoren. Op een counter kregen de Boys een vrije tral die knap werd genomen, daniël kon er niet bij maar de lat voorkwam de tegentreffer. Dinand stoomde enkele keren op en wist ook Ad te bereiken met een steekbal maar het schot van Ad ging net over. Na een vrije trap wist ook Willian niet nog eens te scoren, zijn schot ging via een tegenspeler net over. En Ad kopte potjandrie nog een keer net naast. Aan onze kant ontsnapten we nogmaals dankzij een redding van Daniël die de bal net over de lat wist te tikken.

Vlak voor rust kwam dan toch de Anschlusstreffer na een benutte penalty. En raakte Wilco E nog geblesseerd en moest hij gewisseld worden.

Vlak na rust viel de gelijkmaker na een kopbal en brachten de boys het tempo omhoog met hun snelle buitenspelers. Maar ook wij kregen kansen en na een teruggelegde bal schoot Appie ons van ruime afstand over de gewisselde keeper naar wederom de voorsprong. Op en neer ging het spel met aan beide zijden veelal goed combinatiespel. Na een steekpass wist de spits de rollende bal in zijn loop in een keer blind langs Daan in te schieten en stonden we weer gelijk. Onze veteranen bleven er in zeker geloven en voerden de druk op. Bij een aanval over rechts ging Erwin de 16 in waar hij neergelegd werd. Bloem stond klaar voor de penalty, zou hij het weer kunnen scoren? Het schot was hard, raakte echter de linker paal en kwam via het hoofd van de keeper weer het veld in. Daar was echter de snel ingelopen Frank die de bal aan de doorgelopen Willian kon voorzetten en die scoorde gelukkig alsnog. De keeper bleek de bal hard tegen zijn slaap te hebben gekregen en werd een beetje dizzy gewisseld voor een veldspeler die het keepen overnam. We kregen zeker nog kansen een goal van Frank werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Maar de punten bleven met deze 4-3 overwinning mooi in Hall! Zoals de (niet spelende) Wilco L al opmerkte; “Die nieuwe shirts brengen geluk, we hebben sindsdien nog geen wedstrijd verloren”.