Een prima wedstrijd direct na de winterstop

Datum

2 februari 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

De 1e wedstrijd na de winterstop moesten we proberen revanche te nemen op Edesche Boys.

De 1e wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel, waarin we in de 1e helft een 3-0 achterstand opliepen en deze in de 2e helft wisten goed te maken tot 3-3.

We waren dus gebrand op een overwinning en even leek het er op dat het weer roet in het eten ging gooien. Op het 1e veld was s 'morgens al gespeeld door het 2e. Twee wedstrijden op een drassig veld spelen was niet wenselijk/ goed voor het veld, maar wij wilden wel graag spelen. Iom de consul werd er toch besloten om de wedstrijd s 'middags door te laten gaan.  Edesche Boys wou het graag afgelast zien (omdat ze maar 11 spelers bij zich hadden) maar ook de scheidsrechter vond het veld voldoende om te beginnen aan de wedstrijd. Hij gaf alleen aan het erg kort te willen houden omdat slidings wel een gevaar voor de spelers konden vormen.

De wedstrijd begon dus erg voorzichtig en beide teams probeerden te voetballen op een glad veld wat helaas wel tot veel balverlies leidde. Wij bleven goed de ruimtes benutten en creëerden goede kansen. In de 10e minuut maakte Dirk jan dan ook de verdiende 1-0. Edesche Boys zette hier bijna niets tegenover, maar bijna hadden ze het geluk aan hun zijde toen ze uit een vrije bal de bal op de lat kopten. Hetzelfde overkwam ons enkele minuten later en alle andere kansen werden te gehaast over, naast of tegen de keeper geschoten waardoor het tot aan de rust 1-0 bleef.

In de rust werd er aangegeven dat de "0" achter heilig was en dat de score vanzelf wel hoger zou worden naarmate het duel zou vorderen want Edesche Boys zag er conditioneel niet goed uit. In de 47e minuut kwam er een geweldig doelpunt. Marco omspeelde 3 spelers en links schuin voor het doel knalde hij de bal snoeihard met links boven de keeper in het doel. Een geweldige goal en een mooie opsteker zo snel na rust voor ons. Het verzet bij Edesche Boys was gebroken en het werd een vervelende tegenstander. Veel irritaties lokten ze uit en ze gingen ook steeds meer op de man spelen. In de 60e minuut kwam de spits van Edesche Boys wederom met een gestrekt been in op Jobbe, op een bal die hij nooit kon hebben,  en hij  raakte Jobbe net onder zijn oog. Jobbe bedacht zich geen moment en pakte deze gast meteen beet. Een begrijpelijke reactie maar helaas niet de juiste actie. Beide spelers moesten met rood van het veld en de scheidsrechter wilde alleen door voetballen als dit soort acties afgelopen waren. Zo gezegd zo gedaan. Wij wisselden Lars voor Daan ter Hove zodat we wel een keeper op doel bleven houden en begonnen de wedstrijd weer met een vrije bal voor ons. De aanval die hierop ontstond werd keihard afgestraft door de goed spelende Bram en hij scoorde in de 61e minuut de 3-0. Wedstrijd gespeeld met nog een half uur te gaan. Wij liepen nu heel gemakkelijk uit naar een hogere score via Bram (77e minuut) en Dirk Jan (89e minuut).

Helaas voor ons was de rode kaart voor Jobbe een smetje op deze wedstrijd. We hebben deze wedstrijd in elk geval laten zien dat we op de goede weg zijn. Nu volgen de 2e derby's tegen respectievelijk Voorst en De Hoven. Als we deze 2 wedstrijden ook goed weten door te komen is het seizoen nog niet afgelopen voor ons.