1 december 2019 14:00

Scheidsrechter

H. (Bram) Dijkhuizen

Onbekend

Vandaag troffen we FC Zutphen. Een ploeg die al enkele jaren in de subtop meedraait en die doelstelling nu ook weer heeft. Wij hebben eenzelfde doelstelling echter helaas door het verlies vorige week is FC Zutphen gevaarlijk dichtbij gekomen. Wij staan op plaats 5 met 11 punten en Zutphen op plaats 6 met 9 punten. Op voorhand was dan ook het devies om in elk geval niet te verliezen. De verschillen tussen beide ploegen is vaak gering dus dit is wel een reële doelstelling vooraf. We hebben nog de nodige blessures maar proberen toch met een representatief aan de wedstrijd te beginnen.

De wedstrijd begint in het voordeel van Zutphen en ze weten al snel 2 goede kansen te creëren die door Daan ter Hove en de lat gekeerd worden waardoor lang de 0-0 op het score bord blijft staan.

In de 40e minuut weet Zutphen dan toch te scoren en je ziet bij ons een beetje de koppies gaan hangen, maar dankzij een prachtige actie van Jeroen in de 45e minuut komen we toch gevaarlijk door. De laatste man van Zutphen legt Jeroen neer binnen het strafschopgebied en we krijgen een terechte penalty. Nu is dat nog geen zekerheid-je dit jaar, want de vorige 4 penalty's werden gemist.

Dirk-jan is nu diegene die de penalty gaat nemen en helaas, ook deze wordt gestopt door de Zutphen keeper. Bram is echter attent en knalt de bal prima in de rebound binnen. 1-1 ruststand.

In de 2e helft een gelijk opgaande strijd die in de 70e minuut plots een nare wending krijgt voor ons. Nadat we de bal niet goed wegwerken komt deze opnieuw in het strafschop gebied en wordt een speler van Zutphen neergelegd door ons. Ook voor Zutphen een strafschop die feilloos genomen wordt. Net als vorige week lijkt het kwartje de verkeerde kant op te vallen en ook nu proberen we met en macht aan te vallen. Dit levert nog wel kansen op voor oa Frank en Dirk-Jan maar beide keren komt de keeper van Zutphen als winnaar uit de bus. Nadat we achterin 1 op 1 zijn gaan spelen krijgt Zutphen meer kansen om te counteren en zoals vaker valt ook nu de 1-3 in de 82e minuut. De wedstrijd is gespeeld en helaas  voor de prima keepende Daan ter Hove wordt er nogmaals gescoord in de 87e minuut waardoor de eindstand op 1-4 komt. Een nederlaag die ons een plaats doet zakken, maar die wel keihard binnen komt. We zien plek 3 / 4 nu verder uitzicht raken maar zijn nog niet uitgespeeld.

Volgende week op bezoek naar Veluwezoom die vandaag zijn koppositie is kwijt geraakt aan De Hoven door in De Hoven tegen een 4-0 nederlaag aan te lopen. Wederom een zware wedstrijd waarin we moeten strijden voor de punten.