10 november 2019 14:00

Scheidsrechter

A. (Abdellah) Moussouli

Onbekend

Vandaag gingen we op bezoek bij Dierense Boys. Dierense Boys is vorig jaar gedegradeerd uit de 4e klasse en zijn gestart met een nieuw team. Uit de uitslagen die ze in de 1e 5 wedstrijden geboekt hadden konden we concluderen dat ze moeilijk scoren, maar ook weinig tegen doelpunten krijgen. De stand voor aanvang was SHE 5 gespeeld, 7 punten en Dierense Boys 5 gespeeld 6 punten met een doelsaldo van 3 voor en 3 tegen. We wilden dit keer geen tegendoelpunt krijgen in het begin van de wedstrijd zoals ons te vaak gebeurt en dan kijken of we zelf wel konden scoren. We wilden in elk geval boven Dierense Boys blijven staan na de wedstrijd.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of het ging al mis in onze achterhoede. Te zacht passen na elkaar bracht een ieder in de problemen en leverde uiteindelijk Dierense Boys een vrije bal op aan de zijkant van het veld. De hoog ingebrachte bal kon niet weggewerkt worden en de spits van Dierense Boys knalde in de 2e minuut  de 1-0 binnen. Wederom een veel te vroege tegentreffer. We pakten het weer goed op maar de achterhoede van dieren Boys stond goed en het was inderdaad niet eenvoudig om goede kansen te scoren. De laatste man  van Dierense Boys vocht met Jaimy mooie duels uit, en ook op het middenveld waren het vooral veel duels die het spelbeeld bepaalden.

Uit een snelle aanval in de 15e minuut via Bram, Jaimy en Dirk Jan werd Dirk Jan vrij (aan) gespeeld. Dirk Jan gaat direct richting goal en 1 op 1 met de keeper scoort hij beheerst de 1-1 . Het foutje in de 1e minuut is weer rechtgezet en nu weer kijken of we door kunnen drukken. Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd en het blijft tot aan de rust 1-1.

In de 2e helft starten we met dezelfde spelers en we worden langzaam maar zeker sterker. Uit een schitterende pass van de goed spelende Bram komt Jefrrey 1 op 1 tegenover de keeper maar helaas stuitert de bal net van zijn voet. Een pass op Jaimy is net iets te hard en een schot van Dirk Jan mist kracht. Dierense Boys zet hier ook enkele gevaarlijke situaties voor ons doel tegenover middels vrije ballen en corners waarbij Jeroen zelfs nog een keer een bal van de doellijn moet halen. In de laatste 10 minuten kan het nog alle kanten opgaan, maar als de goed leidende scheidsrechter Moussouli uit Lelystad na 90 minuten affluit kunnen beide teams wel leven met een (terecht) gelijkspel.