5e klasse E

3 november 2019 14:00

Onbekend

Vandaag moesten we spelen tegen Voorst. Een ploeg waar we het altijd moeilijk tegen hebben, maar de stand op de ranglijst was veelbelovend voor een mooie derby.  Voorst 5 gespeeld 10 punten en wij 4 gespeeld 7 punten.

De winnaar zou op plaats 3 terecht komen dus dit was een wedstrijd die wel ergens om ging.

We starten met de intentie om de gevaarlijke aanvallers van Voorst niet te dicht bij onze eigen goal te laten komen en ook geen risico te nemen in onze achterhoede. Helaas pakte dit niet goed uit. Voorst startte sterk en wij hadden direct al moeite om de bal in de ploeg te houden. Lars wist alleen met enkele overtredingen de buitenspeler af te stoppen en in de 6e minuut werd een vrije bal niet goed verwerkt waardoor de 0-1 een koud kunstje was. Weg intentie en nu maar kijken hoe we dit gingen oplossen. We kwamen langzaam maar zeker in de wedstrijd echter werd een fout van ons genadeloos afgestraft en werd het 0-2 in de 12e minuut. Een fikse domper maar we gingen niet bij de pakken neer zitten en probeerden de wedstrijd (nog) meer onder controle te krijgen. Dit ging steeds beter en wij begonnen mogelijkheden te creëren, nog geen grote kansen. Nu was het Voorst die ons met enkele overtredingen moest afstoppen. Met kunst en vliegwerk wist de keeper met hulp van zijn verdedigers zijn doel schoon te houden. Een vrije bal van Mark ging via een Voorster verdediger net naast, een kopbal van Jaimy pakte de keeper goed en schoten van ons werden op tijd geblokt. In de 28e minuut was het dan toch raak. Uit een goed genomen vrije bal van Dirk-Jan kopte Daan de bal feilloos binnen. De wedstrijd lag weer helemaal open. Helaas was de dienstdoende scheidsrechter vandaag eigenlijk niet meer capabel om deze wedstrijd te fluiten (hij kon het echt niet meer bij houden) en wij hadden hier het meeste last van. Allerlei vreemde beslissingen van veraf geconstateerd werden in ons nadeel uitgelegd. De frustratie liep hoog op en we voetbalden meer tegen de beslissingen als tegen Voorst maar met 1-2 werd de rust bereikt.

We wisselden Mark voor Martijn en verder gingen we ongewijzigd de 2e helft in. Na een foutje in de achterhoede van Voorst kon Bram plots alleen op de Voorster keeper afgaan maar hij wist de 1:1 situatie niet af te straffen. Vervolgens werd ons een penalty onthouden toen Jeffrey toch wel duidelijk door de keeper tegen de grond werd gewerkt. Wederom wist de scheidsrechter er een vreemde draai aan te geven en kregen wij een vrije bal tegen. Uit deze tegenaanval scoorde Voorst uiterst effectief de 1-3 en leek de wedstrijd op slot te gooien. SHE gaf niet op en we streden voor alles wat we waard waren maar helaas lukte het ons niet om de goede verdediging van Voorst nogmaals te verschalken en zo bleef het bij 1-3. Een mooi en boeiend voetbal gevecht waarbij uiteindelijk Voorst aan het langste eind trok en dus vaster op plaats 3 terecht komt. Wij haken nu even af en staan op plaats 5.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Dierense Boys die met 1 punt minder op plaats 6 staan.