Een zware teleurstelling na deze nederlaag

Datum

24 november 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag gingen we naar Arnhem waar pal achter de A12 de Turkse vereniging Elsweide is gevestigd. Net als SHE een kleine vereniging waar de trainer en leider veel doen, maar de ontvangst is altijd uiterst vriendelijk. Na overleg met de scheidsrechter deden we uiteraard mee aan de anti racisme actie van de KNVB. Dit betekende 1 minuut stilstaan na de aftrap om na te denken over de stijgende racisme uitingen in het voetbal.

Na deze minuut starten we voortreffelijk en in de 3e minuut wist Bram al te scoren uit een prima voorzet van Frank. Helaas lukt het ons niet om de achterhoede dicht te spijkeren en 4 minuten later was het al weer gelijk. De wedstrijd golfde op en neer en mede door het moeilijk bespeelbare veld werd er niet goed gevoetbald maar waren het vooral veel duels die uitgevochten moesten worden. Elsweide profiteerde hier het meeste van  en uit een vrije bal op randje 16 wisten ze de bal vrij eenvoudig in het doel te plaatsen. 2-1 in de 29e minuut. Dit was ook de ruststand want onze grootste kans, een prima voorzet van Jeroen op Dirk-Jan werd met veel geluk met de voet gekeerd door de Elsweide doelman.

De 2e helft begonnen we goed en we zaten er bovenop. Nu had Elsweide een overtreding nodig om Martijn af te stoppen en uit diens prima genomen vrije trap wist Dirk-jan in de 55e minuut de 2-2 te maken. Het leek er op dat we de overhand zouden gaan krijgen en we wilden dan ook proberen door te drukken. Hoe frustrerend was het dan ook dat 3 minuten later uit een klutsbal de bal wederom niet bij ons voor de voeten viel maar voor de voeten van de Elsweide spits. Hij frommelde de bal binnen, 3-2 voor Elsweide en wij konden weer van voren af aan beginnen. Martijn werd gewisseld voor de meer aanvallend ingestelde Robert Hissink. De druk nam toe en Mark kreeg nog een prima kans maar helaas schoot hij iets te gehaast de bal naast. Om de druk nog meer op te voeren werd Mark gewisseld voor Douwe en Elsweide kwam er niet meer aan te pas. Door veelvuldig tijdrekken wisten ze telkens het tempo uit de wedstrijd te halen en maakten ze het ons lastig om in het spel te komen/blijven. Uiteindelijk werd in de 93e minuut in de allerlaatste seconde de 4-2 gescoord, al dan niet een terecht doelpunt (Daan werd aangevallen binnen de 5 meter) maar dat deed niet meer terzake. De scheidsrechter floot voor het einde en voor ons restte een zware teleurstelling.

We haken nu even af voor plaats 4 en zondag moeten we zorgen dat we de draad weer oppakken in de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen om niet verder achterop te komen.