Na een verdiende zege nu een verdiende nederlaag

13 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op deze warme zondagmiddag stond de derby tegen De Hoven op het programma.

Het zou zeker niet eenvoudig worden aangezien De Hoven er 5 goede spelers bij heeft gekregen en eigenlijk voor niets minder dan het kampioenschap wil gaan. De vorige wedstrijd van De Hoven werd een 18-0 zege tegen Eendracht Arnhem en we waren dus gewaarschuwd voor hun aanvallende kwaliteiten met 3 goede aanvallers en een prima middenveld er achter. We hadden besloten om meer verdedigend te gaan spelen om het De Hoven zo moeilijk mogelijk te maken en misschien wel net als vorig jaar tegen Doesburg voor een stuntje kunnen zorgen.

Luuk verving de geblesseerde Jobbe en Nick was er bij vanuit het 2e als vervanger van Ramon, verder waren we compleet en dus begonnen Jeffrey en Bram op de bank.

We moesten meteen vol aan de bak tegen de behendige buitenspelers van De Hoven en helaas maakten we te veel overtredingen rondom onze eigen 16 meter en was het  wachten op de 0-1. Die kwam dan ook uit zo'n vrije bal in de 12e minuut. We bleven het wel proberen maar het bleek dat we erg weinig grip op de wedstrijd konden krijgen, enerzijds door de klasse van De Hoven, anderzijds door ons eigen matige spel. Toen we eindelijk enkele kleine mogelijkheden begonnen te krijgen sloeg De Hoven voor de2e keer genadeloos toe, 0-2 in de 34e minuut. Peter en Rene waren al druk aan het overleggen hoe we De Hoven in de 2e helft wel meer weerstand konden bieden toen De Hoven voor de 3e keer doeltreffend toesloeg ( 44e minuut) en zodoende  met 0-3 de rust in ging. De wedstrijd leek verloren maar SHE is pas verslagen als het eindsignaal heeft geklonken dus we gingen met 3 spitsen de 2e helft in en we kregen iets meer grip. Nick viel in voor de geblesseerde Niels (52e minuut)en Jeffrey verving Daan (60e minuut) en Bram kwam nog in de 71e minuut voor Jaimy. Lang leek het erop dat het bij 0-3 zou blijven, maar in de 89e minuut liet de buitenspeler zijn klasse nogmaals zien en scoorde met een prachtig schot de 0-4.

De Hoven was de verdiende winnaar en is zeker een kampioenskandidaat. Wij zullen de wedstrijd goed moeten nabespreken om over 2 weken wederom te proberen om punten te gaan pakken.