Een grote uitslag neergezet tegen een lastige tegenstander

5e klasse E

17 november 2019 14:00

Onbekend

Op deze koude zondag traden we aan  tegen de fusieclub Socii-Ratti. Wederom speelden we op het complex van Socii en onder goede voetbalomstandigheden (ca 6 graden, een lekker zonnetje en een zwaar maar goed bespeelbaar veld) wisten we wat ons te doen stond. SR stond 3 punten onder ons en  het uitgangspunt was om SR niet voorbij te laten komen en met 3 punten naar Hall terug te keren.

We moesten beter beginnen als meerdere voorgaande duels waarin we vaak te snel op achterstand kwamen, hier was dan ook flink op gehamerd door Peter. Dit bleek vandaag goed opgepakt te worden en op 1 grote kans na in de 24e minuut gaven we niets weg in de 1e helft. Het grootste gedeelte van de 1e helt waren wij in balbezit maar we wisten nog niet door de goed georganiseerde achterhoede van SR te komen en aangezien SR de grootste kans miste bleef het tot aan de rust 0-0.

In de rust werd er aangegeven dat we in balbezit meer de zijkanten moesten zoeken zodat er meer ruimte zou komen tussen de linies. Dit zou later ook de sleutel naar de overwinning blijken te zijn. SR wist in de 49e minuut nog wel de 1-0 te scoren toen hun  middenvelder vanuit de draai prima doel trof. Een dompertje voor ons maar zeker geen genade klap, nog alle tijd om dit recht te zetten. Dit gebeurde 2 minuten later al. Marco kreeg de bal vanaf een meter of 20 aangespeeld en raakte de bal voortreffelijk. Met een prachtig doelpunt zette hij SHE op 1-1. Wij zagen steeds meer mogelijkheden en de druk op het doel van SR nam toe. Jaimy werd vrij gespeeld en de centrale verdediger van SR voorkwam met een overtreding de mogelijke 1-2. Het gevolg was een rode kaart en een vrije bal op randje 16. SR moest met 10 man verder en Dirk jan ging achter de bal staan. Zoals we weten zijn zulke kansen wel aan hem besteed en met een enorme knal zette hij SHE op voorsprong. 1-2 na 63 minuten spelen. SR moet nu in het laatste half uur proberen om met 10 spelers de achterstand om te buigen, maar  de spelers van SR geloofden er niet meer in. Wij bleven elkaar goed aanspelen en het was de ene mooie aanval na de andere. Uit een van deze aanvallen scoorde Jaimy in de 69e minuut de 1-3. In de 71e minuut een unieke gebeurtenis, Jeroen scoorde zijn 1e doelpunt in het 1e elftal, 1-4. Nog steeds was het niet gedaan want Dirk jan scoorde zijn 2e van de middag en bepaalde in de 85e minuut de eindstand op 1-5. Aan de uitslag te zien denk je aan een eenvoudige overwinning, echter ook SR had zijn kansen tussen door wel gehad en als zij met 11 spelers hadden kunnen blijven spelen was het waarschijnlijk niet zo'n grote uitslag geworden.

Voor ons betekende deze overwinning dat we aansluiting houden met de subtop.

Volgende week wederom een zware wedstrijd, uit naar Elsweide. Elsweide staat gelijk met ons op een 4e plaats, dus een mooi affiche voor een spannende wedstrijd.