13 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag op moeders dag gingen we de strijd aan met de nummer 3 op de ranglijst, Doesburg.

De 1e wedstrijd werd ternauwernood verloren met 3-2, echter toen was Doesburg een erg goed voetballende ploeg waarbij de uitslag niet helemaal de verhouding weergaf. Ook vandaag sloten Jordy en Cas weer aan, ondanks dat ze al een hele wedstrijd in het 2e hadden gespeeld. Herwin zat als "verse" wissel op de bank, maar wilde in principe niet spelen om nog wat fitter te worden. En alsof we al niet voldoende geblesseerde spelers hebben, kwam Jaimy in de 2e minuut uiterst ongelukkig in botsing met de laatste man van Doesburg en moest ook geblesseerd het veld verlaten. Jordy toonde echter karakter en viel in voor de 2e 90 minuten deze zondag.

We hadden afgesproken om voor ons publiek niet af te gaan en te kijken wat er mogelijk zou zijn, keihard te werken en elkaar te blijven steunen. Dit ging ons goed af en Doesburg creëerde weinig tot geen kansen. Helaas werd Jeroen door de goede spits van Doesburg in de 15e minuut uitgekapt aan de rand 16 meter en diens voorzet werd schitterend binnen gekopt door de aanvoerder van Doesburg. We bleven doorgaan zoals afgesproken en Doesburg was veelvuldig aan de bal, maar wij hielden wel stand.

In de rust spraken we dan ook af dat we op deze manier zouden blijven spelen en zouden gokken op een standaard situatie die ons dan misschien nog wel een puntje zou opleveren. Mark was er in de 1e helft immers ook al dichtbij toen een vrije bal goed gepakt werd door de Doesburgse keeper.

Helaas viel het 2e tegendoelpunt op identieke wijze als de 1e tegengoal, een goede voorzet werd wederom door de Doesburgse aanvoerder binnengekopt, 0-2 in de 51e minuut. Maar SHE geeft nooit op en Jordy wist nog geen minuut later uit een prachtige aanval via Frank en Jeffrey de 1-2 binnen te tikken.

Dit was waar we op hoopten en je zag dat er een wondertje mogelijk was. De trainer van Doesburg wisselde vervolgens en toen kwam de mooiste actie van de wedstrijd. De invaller wist met een machtige sprint een diepe bal binnen te houden, kapte Jan uit, omspeelde Steven en schoot de bal onhoudbaar achter Jobbe in de linker bovenhoek. Zoals al eerder vermeld wilden we niet afgaan dus bleven we strijden om niet met een grote nederlaag geconfronteerd te worden en toen dan ook de 1-4 viel in de 72e minuut was het toch oppassen geblazen, maar Steven wist de score toch nog wat draaglijker te maken in de 85 minuut 2-4.

Gescoord werd er niet meer en na ruim 90 minuten floot de prima fluitende scheidsrechter voor het einde. Opnieuw geen punten, maar wederom niet weggespeeld. Wel wordt het voor ons zo ondertussen wel erg moeilijk om 11 fitte spelers op te stellen………