SHE- Elsweide 0-0 maar zeker geen bloedeloze 0-0

Elsweide 1

Mannen, 1, 5e klasse D

15 april 2018 14:00

Onbekend

Vandaag begonnen we aan onze 3e wedstrijd deze week. De 1e wedstrijd verloren we weliswaar kansloos met 6-0 maar we wisten dat we veel beter bezig zijn als begin januari dus de mogelijkheid was uiteraard aanwezig om punten te gaan pakken.

De start was wederom prima en Douwe, wie anders zou je haast zeggen, kreeg meteen in de 4e minuut al een mooie kans. Douwe deed alles goed maar het zit hem de laatste weken niet mee in de afronding en ook vandaag bleek dit. Douwes schot belandde snoeihard boven de kansloze keeper op de lat. In de 1e helft probeerde Elsweide wel onder onze druk uit te komen maar dit lukte ze bijna niet. Onze achterhoede stond prima en gaf bijna niets weg en de kansen voor ons bleven komen. In de 20e minuut, na een diepe bal op Douwe, kwam de keeper van Elsweide buiten de 16 meter en tikte de bal met de hand weg, volgens de regels een rode kaart en een vrije bal voor ons. Helaas gaf de scheidsrechter aan dat hij niet kon zien of het erbuiten was of er binnen en er werd dus "gewoon" doorgespeeld. Ook Leon kreeg nog een mooie kans maar die wist de keeper met een uiterste krachtsinspanning net corner te tikken. Het zit ons niet mee dit seizoen.

In de rust gaven we aan dat we zeker achterin erg attent moesten blijven en dat we voorin zo door moesten gaan als in de 1e helft. Veel aanvallen over de vleugels en dan de eindpass nog goed geven, dan moet die goal toch een keer vallen.

En zo gebeurde het ook in de 2e helft. We bleven achterin goed de afspraken nakomen en gaven werkelijk niets weg. Voorin bleef Douwe consequent dreigend met zijn acties en ook Daan en Jaimy werkten keihard voor de ploeg. Ook Jeffrey bleef dreigend met enkele goede acties maar helaas tot goals leidde dit nog niet. In de 70e minuut kregen we een vrije bal en dit werd een copy van de vrije bal van afgelopen donderdag. Daan kopte de bal op de paal, de rebound werd door Jaimy binnen getikt en tot ontsteltenis van iedereen aan SHE zijde werd ook deze goal onterecht afgekeurd voor buitenspel. We bleven de moed erin houden en het was opnieuw Douwe die diep werd gestuurd en met Jaimy naast hem leek deze kans toch wel een doelpunt te gaan opleveren maar op het moment dat Douwe de bal breed wilde spelen stuiterde de bal op het hobbelige veld van de voet en ging helaas te scherp voor Jaimy langs.

Iedereen werkte keihard voor een goed resultaat maar helaas ontbrak de tijd om nog een doelpunt te maken. Na afloop waren de uiterst sportieve trainers van Elsweide zo eerlijk om toe te geven dat ze vandaag erg veel geluk hadden gehad en dat zij een punt gewonnen hadden en dat wij 2 punten verloren hadden.

Na afloop heerste er vooral teleurstelling in de kleedkamer over het resultaat, maar als ik zie hoe de ploeg werkt voor elkaar en probeert goed voetbal te spelen dan kunnen we alleen maar trots zijn op elkaar. Dit jaar is een leerjaar en volgend jaar gaan we weer proberen hoger te eindigen.