Mannen, 1, 5e klasse D

1 april 2018 14:00

Onbekend

Vandaag op een ongewone dag, namelijk 1e paasdag, gingen we naar De Hoven. Een ploeg die het in het begin van het seizoen uitstekend deed echter de klad zit er een beetje in bij hen maar het blijft een derby dus is er op voorhand natuurlijk niets over te zeggen.

Het was prima voetbal weer en voor Peter en Rene was het een lastige taak om het juiste elftal samen te stellen. Kiezen we voor de wat jongere en lichtere  Jeffrey en Frank of gaan we voor de meer fysieke Leon en Mark. De keuze laten we vallen op Leon en Frank en achteraf blijkt dit een goede keuze te zijn aangezien Mark een uitstekende wedstrijd speelde.

We starten zoals gewoonlijk de laatste tijd erg goed en het levert meteen  al enkele  kansen op die helaas ook, zoals gewoonlijk de laatste tijd, te veel gemist worden. Toch komen we op voorsprong in de 17e minuut na een mooie aanval duikt Mark op bij de 1e paal en hij schiet de 0-1 binnen.

Nog geen 2 minuten laten is het al 0-2 door Daan die knap afrondt binnen de 16 meter en vanaf dat moment is De Hoven eigenlijk de kluts al helemaal kwijt en lopen ze tegen zichzelf en de scheidsrechter te voetballen. Helaas weten wij de grote kansen niet te benutten maar het heeft vandaag geen gevolgen. Jobbe weet voor het eerst dit seizoen de nul te houden wat uiteraard na de wedstrijd de nodige grappen opleveren.

Al met al een dikverdiende overwinning op een niet al te sportieve tegenstander. De scheidsrechter besluit dan ook om 5 minuten eerder af te fluiten om meerdere schoppen (en kaarten) voor De Hoven te voorkomen, wat een verstandig besluit is.

Voor ons is dit een goede opsteker na 7 nederlagen op rij. Volgende week gaan we naar Edesche Boys om daar te proberen ook de 3 punten te pakken zodat we weer aansluiting krijgen met de middenmoot.