Nederlaag te wijten aan de scheidsrechter?

18 maart 2018 14:00

Onbekend

Vandaag was het wederom onzeker of er gespeeld kon worden omdat de nachttemperatuur ver onder nul waren. I.o.m. met Wilbert werd er om half 12 groen licht gegeven om toch te spelen en gelukkig werkte het zonnetje nog een beetje mee zodat er om 14 uur prima gespeeld kon worden.

In de warming up bleek Jaimy niet te kunnen spelen, maar aangezien de rest allemaal wel fit was, was het niet moeilijk om de opstelling iets aan te passen.

We begonnen vol overtuiging aan de wedstrijd en in de 2e minuut kreeg Douwe al een goede kans die helaas hoog over ging.

In de 6e minuut werd Douwe opnieuw diep gespeeld en zijn inzet wist de Zutphens keeper nog te keren, maar Daan was goed meegelopen en schoof de bal in het lege doel. Zutphen kwam er niet aan te pas en kans nummer 3 deed zich al weer voor. Wederom een fantastische pass van Frank op Douwe en hij wist in de 10e minuut wel te scoren, 2-0 Vervolgens kregen we nog 2 goede kansen waarvan er 1 op de paal belandde en de ander met een uiterste krachtsinspanning  van Zutphen tot corner verwerkt en er was tot dan toe pas 20 minuten gespeeld. Langzaam maar zeker herpakte Zutphen zich en met name de standaard situaties bleven uiterst gevaarlijk en in de 37e minuut viel dan ook de 2-1 uit een corner. We wilden deze stand graag vast houden tot aan de rust maar het zat weer eens niet mee en in de 45+2 werd het 2-2 doordat een voorzet door de harde wind een vreemde curve kreeg en per abuis in het doel verdween.

Er heerste in de rust een beetje een grafstemming doordat we zo goed speelden en toch met 2-2 de rust ingingen. Zou het dan weer niet mee zitten vandaag? Ook de 2e helft pakten we vanaf het begin het heft weer in handen. Mark viel prima in voor Timo die geblesseerd in de kleedkamer achter was gebleven en ook hij wist met mooie passes de voorhoede aan het werk te zetten. In de 58e minuut kwam Douwe randje 16 meter na een duel ten val en de scheidsrechter gaf ons een penalty. Zutphen protesteerde hier behoorlijk tegen maar de scheids bleef bij zijn beslissing en Douwe schoot ons naar een 3-2 voorsprong.

Vervolgens begon ons slechtste gedeelte van de wedstrijd, mede doordat Zutphen nu de scheidsrechter heel veel mee kreeg. Zo ook in de 76e minuut toen Wim voor buitenspel vlagde maar de scheidsrechter door liet gaan en Zutphen scoorde de 3-3. De scheidsrechter bleef maar voor Zutphen fluiten en wederom bleken de corners erg gevaarlijk te zijn maar we hielden stand en hoopten vandaag toch zeker op een punt. Helaas floot in de 90+3 de scheidsrechter voor een overtreding tegen ons terwijl de overtreding door Zutphen begaan werd. Het werd nog erger tegen ons want uit deze vrije trap werd Jobbe duidelijk gehinderd door 2 spelers van Zutphen en waarbij hij een soortgelijk geval van ons wel afgefloten had liet hij nu door gaan en kon de spits van Zutphen de 3-4 maken. Direct hierna gaf hij Jobbe nog geel voor praten terwijl een beetje scheidsrechter toch wel een beetje emotie moet kunnen snappen. Hij deed zijn falen af met slechts de woorden dat hij het niet gezien had maar het leek werkelijk nergens op dat deze goal goedgekeurd werd (ook volgens Zutphen).

Volgende week gaan we opnieuw proberen een keer punten te pakken want een keer moet het kwartje de goede kant op vallen.