Mannen, 1, 5e klasse D

4 februari 2018 14:00

Onbekend

De 2e wedstrijd na de winterstop was meteen al een derby namelijk tegen Voorst.

De 1e wedstrijd waren we nog dichtbij een gelijkspel maar hoe anders was het vandaag.

Douwe en Timo op vakantie, Rick geblesseerd en ook Marco was niet fit maar die zou wel starten.

Dan hadden we nog Dennis en Daan die de hele week ziek waren geweest maar het toch zouden proberen. Al met al geen fijne start maar het weer was goed en het veld redelijk bespeelbaar dus werd er zondag al vroeg besloten om te gaan spelen.

We hadden vooraf afgesproken om wat verdedigender te gaan spelen dus met 4 middenvelders om op deze manier de handige middenvelders en aanvallers van Voorst het lastig te gaan maken.

Na 1.5 minuut was het echter toch al raak voor Voorst want de 1e de beste kans werd prima afgerond door Wijnand van Beek. Een fikse domper voor ons maar nog geen minuut later kwam Carl alleen voor de Voorster doelman en zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal dus het had na 3 minuten al 1-1 kunnen zijn. Na weer 2 minuten kwam de rappe rechtsbuiten, Frank Korenblek 1 op 1 met Jobbe maar dit keer was Jobbe winnaar en bleef het 0-1. Een uiterst sensationele start van de wedstrijd. Beide teams bleven hard werken en ondanks dat  Voorst de wat beter voetballende ploeg was kregen wij de beste kansjes en hielden we goed stand, mede ook door goed keepers werk van Jobbe. Helaas voor ons kwam in de 43e minuut de bal uit een scrimmage weer eens gelukkig voor de voeten van Wijnand van Beek en die wist daar vandaag wel raad mee en schoot zijn ploeg naar 0-2.

In de rust werd er gezegd dat we een blamage zoals vorige week moesten voorkomen en we zouden gaan proberen om snel de aansluitingstreffer te maken, maar het zit ons ook niet mee want uit een corner valt de bal voor de voeten van de spits van Voorst en die scoort fraai de 0-3 in de 55e minuut.

Wedstrijd gespeeld en er wordt flink gewisseld. Leon voor Marco, Mark voor Herwin, en Daan voor Dennis en op deze manier wilden we de uitslag klein houden. De krachten slopen uit de ploeg en hetzelfde debacle als vorige week voltrok zich over onze ploeg. Er ontstonden grote ruimtes achter de achterhoede en op het middenveld en Wijnand van Beek wist met de ruimtes die kwamen wel raad en hij scoorde in de 65e, 78e en 90e minuten nogmaals en zo stond er weer een grote nederlaag op het scorebord.

Voor ons is het zaak om fitter te worden en weer zelfvertrouwen te gaan tanken zodat we over 2 weken tegen Socii weer eens een positief resultaat kunnen bijschrijven.