26 november 2017 14:30

Onbekend

Vandaag gingen we onder barre weersomstandigheden naar het mooie sportcomplex van Doesburg.

Aangezien het 1e veld uit kunstgras bestaat was het ondanks alle regen, hagel en wat meer al zeker dat het door zou gaan en dat is wel zo prettig om te weten.

Vooraf wisten we dat we wederom een zware tegenstander zouden treffen die vorig jaar op een haar na de promotie gemist had, maar kansloos zijn we nooit.

We starten met Niels, Timo en Frank (die ook al met de B1 en het 2e gespeeld had) in de wissel en probeerde met een wat meer verdedigende tactiek de kansen te krijgen.

Zoals verwacht speelde Doesburg erg sterk en we hadden moeite om de Doesburgers uit onze 16 te houden, maar daar waar mogelijk zochten we wel de aanval. Dit resulteerde in de 8e minuut tot de 0-1 ; Rick kopte mooi door  op Leon,  Leon zette goed door en wist Douwe te bereiken bij de 2e paal die prima binnen kopte, een mooie  opsteker.

Met man en macht werd er gestreden en met name de spits van Doesburg wist Jeroen handen vol werk te bezorgen, en als hij al door kwam dan stond daar Mark nog.

In de 30e minuut wist Jaimy een te korte bal te onderscheppen, de daarop volgende voorzet werd direct doorgestuurd naar Douwe die perfect teruglegde op Carl die de 0-2 binnen schoot.

Een counter uit het boekje en op dit moment was er wel een tikje naar Doesburg uitgedeeld maar verslagen waren ze zeker nog niet

Tot aan de rust wisten we deze stand vast te houden, en we spraken af om te proberen het 1e kwartier zonder kleerscheuren door te komen. Hoe anders pakte het uit.

Na 30 seconden lag de bal al op de stip tegen ons en de 1-2 was een feit. Doesburg greep ons meer en meer bij de strot en creëerde kans op kans. De 2-2 viel dan ook volledig terecht in de 55e minuut en nu knakte er iets bij ons. Zouden we toch niet weer ten onder gaan… In de 60e minuut scoorde de spits zijn 3e doelpunt van deze middag en we stonden achter met 3-2. Wat nu te doen.

Normaal gesproken gokken we dan maar vanmiddag besloot Peter om eerst tegen te houden en te hopen op een standaard situatie.

En zowaar begonnen we weer een beetje in de wedstrijd te komen. Timon verving de moegestreden Jeffrey en Niels verving de licht geblesseerde Rick. Middels corners kregen we weer enkele kansjes en zolang het verschil slechts 1 doelpunt is, is er nog wat te halen.

In de 88e minuut gebeurde datgene waar we op gehoopt hadden. Leon werd uit een corner naar de grond getrokken en we kregen een penalty mee. Douwe ging achter de bal staan en waar hij normaal gesproken zelden mist, ging deze kans hoog over en bleven we op 3-2 staan.

Heel zuur maar niet onterecht. De beste ploeg won het vandaag van de onverzettelijkheid en we kregen dan ook veel complimenten van Doesburg  voor onze instelling en beleving.  Op zich koop je hier niet veel voor, maar we zijn op de goede weg ondanks het geringe aantal punten wat we tot nu toe hebben.

Volgende week wederom een zware tegenstander, nl RVW uit Renkum die gedeeld bovenaan staat met Arnhemia.