Edesche Boys (zon)

Mannen, 1, 5e klasse D

12 november 2017 14:00

Onbekend

Vandaag was het een inhaalwedstrijd van het weekend van 24 september. In dit weekend vierde Edesche Boys hun 90 jarige bestaan. Voor ons was het allemaal wat minder gelukkig want we misten maar liefst 6 spelers door vakanties en blessures. Doordat het 2e elftal vrij was konden we toch 3 fitte wissels (Niels van Wessel, Nick Zweverink en Lars Streppel) toevoegen aan de selectie zodat we vol vertrouwen aan de wedstrijd konden beginnen. Peter hamerde erop dat er fanatiek druk gezet moest worden om de tegenstander zo snel mogelijk op achterstand te zetten en ze zodoende geen enkel idee te geven dat er in Hall wat te halen zou zijn.

Dit pakte bij vlagen goed uit, echter de enorme kansen werden knullig om zeep geholpen en uiteindelijk bleef het bij een ruststand van 1-0 door een ietwat gelukkige maar wel super mooie goal van Douwe in de 10e minuut. Helaas voor ons moest Jobbe  na een kwartier gewisseld worden omdat er na een botsing  een enorme vleeswond net onder knie  ontstond die, naar later bleek, met 16 hechtingen weer gedicht werd.

In de rust werd er nog even nagepraat over de kansen en hoe nu verder , en de strijdwijze bleef hetzelfde. Veel druk blijven zetten en zo snel mogelijk afstand nemen. Dit pakte zeer goed uit want nadat Jaimy in de 46e minuut onderuit gehaald werd in de 16 meter, schoot Douwe de penalty goed binnen 2-0. Na weer een goede voorzet van Jaimy scoorde Douwe in de 64e minuut ook al de 3-0 en de 3 punten waren binnen.

Edesche Boys bleef wel proberen een doelpunt te maken en dit lukte hen in de 65e minuut, alhoewel er wel een duidelijk buitenspel vooraf aan ging. Aanval na aanval ging af op het doel van Ede en uiteindelijk wisten Jeffrey en Lars nog te scoren. Edesche Boys bepaalde vlak voor tijd met een mooie lob voor de 5-2 eindstand.

Al met een al een mooi resultaat maar er moet wel vermeld worden dat als we in de 1e helft wat zorgvuldiger met de kansen waren omgegaan er wel dubbele cijfers in hadden gezeten.