Een goede scheidsrechter is het halve werk

Onbekend

Vandaag gingen we naar een al oude bekende FC Zutphen.

Zutphen heeft altijd een bijzonder aardige ontvangst, en deze was vandaag ook weer heel hartelijk.

Vooraf wisten we dat Zutphen wel weinig punten had, maar slechts kleine nederlagen leed tegen de bovenste 4 ploegen, dus makkelijk zou het zeker niet worden.

De wind stond pal over het veld dus dit was zeker iets om mee te nemen in de wedstrijdbespreking.

Zutphen won de toss en koos voor wind mee, iets wat wij ook zouden doen, en dit bleek inderdaad een behoorlijk voordeel want elke hoge bal werd door de wind zo weer teruggeblazen dus moesten we over de grond blijven spelen.

De eerste 2 kansen waren voor Zutphen maar Jobbe redde bekwaam en verder dan heel veel corners kwam Zutphen niet. Helaas werd Douwe het voetballen onmogelijk gemaakt door enorm veel gemene tackles van achteren die door de scheidsrechter niet werden bestraft. De wedstrijd werd dan ook steeds minder leuk door het gemene spel van Zutphen en door het niet optreden van de scheidsrechter. SHE begon vervolgens ook steeds meer voor eigen rechter te spelen waardoor het uiteindelijk een ordinaire schoppartij werd. Na afloop was iedereen het er over eens dat dit niet de bedoeling van het voetbal kan zijn, maar daar zijn wel 3 partijen voor nodig.

Het score verloop pakte voor ons gunstig uit, want in de 15e minuut bleef een hoge voorzet van Steven in de lucht hangen, Rick kopte voor op Jeffrey die het laatste zetje gaf en de 0-1 aantekende. Toen Douwe in de 38e minuut ook nog de 0-2 maakte leken we op rozen te zitten, maar hoe anders pakte dit uit in de 2e helft. De erg slecht fluitende scheidsrechter, die nadien ook uit zich zelf zei dat hij een off day had……., maakte er een potje van en Zutphen profiteerde met grof voetbal tegen onze jonge ploeg.

Ze kwamen op 1-2 terug en roken de kans op de gelijkmaker. Na een overtreding binnen de 16 meter kreeg Zutphen, ondanks dat hier een duidelijke buitenspel aan voorafging, volkomen onterecht een penalty. Die werd ruim naast geschoten dus we bleven met nog een kwartier te spelen hopen op de 3 punten. Helaas voor ons kwam Zutphen in de 85e minuut toch nog op gelijke hoogte, nadat een diepe bal op formidabele wijze meegenomen werd door de kleine linksbuiten, die daarna de bal ook prima binnen schoot. 2-2

Hier bleef het ook bij en dit was wel een terechte uitslag.

Volgen de week komt Basteom op bezoek. Zij staan 3 punten boven ons met een wedstrijd meer gespeeld dus we gaan wederom proberen de 3 punten te pakken om zo plek 5 te pakken.