Datum

15 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag onder stralende omstandigheden moesten we tegen de koploper spelen. SDOO een voor ons onbekende tegenstander die vorig jaar uit de 4e klasse gedegradeerd was maar nu toch al wel goede resultaten wist te boeken.

Wij waren nagenoeg compleet en naar later bleek was dit bij de tegenstander geenszins het geval. We begonnen scherp aan het duel en toen in de 10e minuut een foutieve uitgooi in de voeten kwam van Douwe wist hij wel raad met dit kansje, 1-0. We bleven doorjagen op de bal en in de 15e minuut wederom Douwe die weggestuurd werd in de diepte. Aangezien SDOO te weinig rugdekking gaf betekende dit 2-0 en voor rust viel ook nog de 3-0 na een mooi aanval over links waarbij Jaimy (weer) een prima voorzet afleverde.

Deed SDOO dan helemaal niets? Jazeker wel, ze bleven voetballen en de aanval zoeken en Jobbe wist bij een 1-0 stand met de voet redding te brengen op een kans voor hen. Ook kregen ze veel corners die niets opleverden. SDOO had wel moeite met het fysieke spel van ons en ook met het feit dat de scheidsrechter hier niet tegen optrad en dit was el een beetje te begrijpen, want we SDOO kreeg na 1 overtreding direct geel waar wij na enkele keren ook wel geel hadden mogen krijgen.

In de rust werd er dan ook gezegd dat we moesten proberen de 1e 10 a 15 minuten  de voorsprong vast moesten houden omdat het anders wel eens lastig kon worden.

De 2e helft was nauwelijks begonnen  of de bal lag al achter Jobbe.3-1 en wat nu te doen? Nou het antwoord was al gauw gegeven, Douwe scoorde uit een terecht gegeven penalty de 4-1 en het verzet was gebroken. Een speler van SDOO kon zich even niet beheersen en kreeg een rode kaart en toen was het uitspelen voor SHE. We liepen keer op keer de achterhoede van SDOO eruit en voerde de score langzaam maar zeker op naar 9-1 via 2x Daan, Carl en Jaimy en uiteraard ook Douwe nog een keer.

Al met al een fantastisch resultaat voor ons en een fikse domper voor SDOO. Het is echter zeker geen slechte ploeg en de terugwedstrijd is zeker nog niet beslist!!

Wel mag gezegd worden dat de tegenstander ondanks alle tegenstand uiterst sportief bleef waarbij ook hun grensrechter nadrukkelijk het goede voorbeeld gaf hoe je hoort te vlaggen.