Voorst-SHE, slechte 1e helft kost ons de wedstrijd

Mannen, 1, 5e klasse D

24 september 2017 14:00

Onbekend

Jawel we schrijven eind September en dan starten we pas met de competitie….

Na een goede voorbereiding  (waarin we 3 wedstrijden gespeeld hebben en 3 overwinningen met goed voetbal behaald hebben)  gingen we op naar Voorst.

Direct een zware tegenstander maar zoals altijd gaan we met een instelling  de wedstrijd in dat we niet verloren hebben voordat de wedstrijd gespeeld is.

Vandaag begonnen we goed aan de wedstrijd en de 1e de beste kans was voor Douwe, maar die was nog niet helemaal scherp en werd afgetroefd door de laatste man van Voorst.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd Voorst beter en beter en drukte ons terug op onze eigen helft. Bij ons werd het steeds minder, duels werden verloren, passes waren onzorgvuldig en we kwamen er nog maar sporadisch uit.

Na een fout in de 22e minuut kwam plotseling de spits van voorst 1:1 met Jobbe en hij scoorde beheerst.

Toen in de 25e minuut hetzelfde verhaal zich voordeed, slordig balverlies op het middenveld en een spits die 1:1 met Jobbe wederom uiterst koel de 2-0 maakte.

We hoopten dat de schade tot 2-0 beperkt zou blijven, maar gelukkig ging Voorst in een lager tempo de bal rondspelen ipv ons de genade klap te geven.

In de rust werd er dan ook gezegd dat er nog wel wat mogelijk zou zijn als we snel de 2-1 konden maken en met de wissel Daan eruit en Jeffrey erin probeerden we meer snelheid in het team te krijgen.
Ook Dennis gaf aan nog maar even kort door te kunnen en hiervoor brachten we Marc na een minuut of 10 in de 2e helft.

Ook Marc viel prima in en we kregen meer grip op de wedstrijd.

Douwe schoot in kansrijke positie prima in maar de keeper van Voorst liet zijn kwaliteiten zien en ranselde de bal uit de rechter bovenhoek.

Vervolgens kregen we weer  een kans en Carl schoot snoeihard tegen de paal, het zat ons niet mee.

Toen Douwe wederom zijn tegenstander te vlug af was, was, wederom met een  uiterste inspanning, de keeper van Voorst de baas over de situatie.

We bleven aandringen maar ook de tijd begon door te lopen en toen Jaimy in de 90e minuut de 2-1 maakte hadden we nog 3 minuten te gaan voor de verdiende gelijkmaker.

Helaas bleek de tijd te kort om nog te scoren en verloren we dus de 1e wedstrijd.

De conclusie die we kunnen trekken is dat we na een slechte 1e helft alsnog in de wedstrijd kunnen komen, mede door de goede inzet / invalbeurt van Jeffrey en Marc, en dat we idd nooit verloren hebben voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken.