23 april 2017 14:00

Scheidsrechter

Pelgrom, M.J.H.

Onbekend

Vandaag vertrokken we naar fusieclub CCW, Cupa –Wilp waarbij wij de op een na laatste wedstrijd op het complex van Cupa speelde. Volgend seizoen zal alles gespeeld gaan worden in Wilp, maar toch een compliment aan de terreinknechten van Cupa want het veld lag er nog steeds prima bij!

We starten zonder Steven die in Spanje was, dus was Rick vandaag onze laatste man.

De tactiek vandaag was om CCW het spel te laten maken en ze op te pakken zodra er vanaf de middenlijn diepte gezocht werd in hun spel en  dat wij er dan snel uit zouden komen en gebruik gaan maken van de geboden ruimte..

Dit pakte prima uit. CCW veelvuldig aan de bal en geen enkele kans creërend en wij die er lustig op los counterden omdat er veel ruimte lag voor Douwe en Jaimy.

Helaas gingen onze kansjes er (nog) niet in, en ook de ontzettend gemeen vlaggende grensrechter van CCW hield hen op de been. Een schot van Carl, uit een afgeslagen corner,  werd van richting veranderd door Leon en viel pardoes in het doel; 1 -0 voor ons in de 12e minuut, echter de grensrechter vlagde voor buitenspel en helaas nam de pas 18 jarige scheidsrechter (die overigens wel een goede wedstrijd  floot) elk vlagsignaal helaas over,  en dat had deze man al snel in de gaten en dus vond hij het nodig om elke bal voorwaarts maar af te vlaggen, jammer……..

In de 1e de beste echt goede  aanval van CCW, werd de bal vanaf de achterlijn strak voorgeschoten en gleed Rick de bal in eigen doel. 0-1 in de 27e minuut.

De in grote getale meegereisde supporters bleven onze ploeg steunen en dit resulteerde kort voor rust in de dik verdiende gelijkmaker door Douwe. Jaimy speelde Douwe aan, deze omspeelde enkele CCW spelers en schoot de bal onhoudbaar achter de goalie van CCW, 1-1 in de 44e minuut.

In de rust spraken we af om zo door te blijven spelen, met als enige verbeter punt om de bal wat meer in de ploeg te houden zodat de eindpasses nog wat beter zouden zijn.

Zo geschiedde maar de 1e 2 aanvallen werden wederom onterecht afgevlagd door CCW waardoor Douwe 2x een 1 op 1 situatie met de keeper door de neus werd geboord.

Toen Douwe een 3e keer wel door kon werd hij onderuit geschopt door de doelman van CCW en waar een ieder een rode kaart verwachtte, ook CCW, gaf deze jonge man "slechts" geel, iets waar wij natuurlijk niets aan hadden.

Uiteindelijk leek het recht toch te zegevieren, toen Douwe zichzelf goed vrij liep, een perfecte bal teruglegde op Carl die onberispelijk de bal onder in de hoek schoof, een prachtig doelpunt in de 65e minuut en 1-2 voor ons.

Helaas ging Jobbe 2 minuten later flink in de fout en wist de topscorer van CCW de 2-2 te maken uit een onhandige actie van Jobbe.

We gingen niet bij de pakken neer zitten maar dit was wel even een domper voor ons en CCW profiteerde meteen en de volgende aanval van hen ging er ook in, 3-2 in de 70e minuut.

Vervolgens gingen we meer risico nemen en dat was eigenlijk CCW in de kaart spelen en toen in de 75e minuut ook de 4-2 viel leek het gespeeld, maar SHE geeft nooit op en Rick scoorde de 4-3 uit een mooi genomen vrije bal van Marco.

Ook nu weer nam de scheidsrechter het advies van de grensrechter over, iets wat hij hopelijk niet al te vaak meer zal gaan doen want ook dit was nooit geen buitenspel en zo werd ons 2e doelpunt afgekeurd.

Helaas blunderde Jobbe nog een keer en werd het 5-2 in de 84e minuut en was de wedstrijd gespeeld. Jobbe speelde overigens ondanks deze 2 fouten een prima party, maar dat is het lot van een keeper, als je de fout in gaat is het 9 van de 10x een doelpunt.

Je zag de frustratie oplopen bij de supporters en spelers maar gelukkig wist iedereen zich te beheersen en leverde het geen kaarten meer op.

Wel kregen we nog een penalty mee in de 88e minuut nadat een bal met de hand uit het doel werd gehaald door CCW, ( hier kregen ze overigens ook geen rode kaart voor, terwijl een week eerder De Hoven voor hetzelfde vergrijp dit wel kreeg)  deze benutte Douwe prima waardoor de eindstand op 5-3 kwam.

Conclusie was helaas dat wij de kansen hadden gehad maar dat CCW akelig effectief was geweest en ook voelde het als bestolen (door deze grensrechter), maar we kunnen wel terug kijken op een mooie pot voetbal en dit geeft weer vertrouwen richting toekomst.