Scheidsrechter

Mulder, R.

Onbekend

Vandaag de derby tegen De Hoven.

Uit werd terecht maar ook ternauwernood met 5-4 gewonnen, dus doelstelling was uiteraard de drie punten thuis te houden.

Met een kleine maar fitte selectie konden we starten, wederom geholpen door de jeugd die wederom als reserve spelers fungeerden. Heren van de B1 dank je wel voor jullie inzet elke week!

De start was als vanouds goed te noemen, maar het lukte ons vandaag niet echt om de mooie kansen die we creëerden ook om te zetten in doelpunten. Douwe werd alleen middels overtredingen afgestopt, maar de goed leidende scheidsrechter Mulder gaf nog geen kaarten hiervoor, wat misschien al wel gekund had, en Carl kwam te weinig voor in het spel.

In de 13e minuut scoorde de Hoven geheel tegen de verhouding in de 0-1, uit een corner die overigens wel fraai verlengd werd naar de verre hoek.

Het bleef kansen regenen voor ons, dat is uiterst positief, maar ook het geluk bleef een beetje uit. Douwe op de paal, Carl net over, Leon in riante positie ruim over en zo ging het maar door tot de 25e minuut. Na weer een mooie actie van Douwe  kwam  Marco vrij en die scoorde de verdiende gelijkmaker.

De keeper van de Hoven werd vervolgens gewisseld omdat hij geblesseerd was en dit was voor ons wel een voordeel dachten we .Wij moesten echter wel op onze hoede blijven voor de spits van De Hoven, want hij weet bijna  altijd tegen ons te scoren. En zo ook vandaag, in de 40e minuut kreeg hij de bal op ca 20 meter van de goal en wist zich knap vrij te spelen en direct raak te schieten.

Een fikse domper voor ons, maar in de rust werd er door Peter op gehamerd om niet in het spel van de Hoven mee te gaan maar sneller de diepte te zoeken en over beide vleugels de aanval te blijven zoeken. Dit werkte uitermate succesvol. Binnen 3 minuten na de rust was de 2-1 achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong. Eerst Douwe die knap afrondde en vervolgens wederom Douwe uit een penalty 3-2.

Met het geven van de penalty kwam er ook een rode kaart voor hands voor de Hoven en moesten we het opnemen tegen 10 spelers.

De Hoven voelde zich bestolen en begon teveel te praten waardoor ook de keeper rood kreeg voor beledigen van de scheids. Nu rustig blijven en proberen de score uit te bouwen maar ook in de 2e helft veel kansen maar geen goals.

In de 60e minuut ging een speler van de Hoven wat erg onbesuisd door op Jobbe en Jobbe reageerde (logischerwijs maar niet slim) met een duw waarna ook deze beide spelers met rood konden vertrekken.

Ook de al met rood vertrokken speler van De Hoven kreeg nogmaals de rode kaart, omdat hij zich weer in het veld begaf en de scheidsrechter van alles toewenste.

Nadat  het spel werd hervat met 10 tegen 8 maakte SHE veel gebruik van de ruimtes en de score werd opgevoerd door Carl in de 80e minuut en door Timo in de 85e minuut.

De jeugdige reserve spelers werden vandaag niet ingezet door Peter, enerzijds om deze jongens te beschermen  omdat ze al zo vaak meedoen en anderzijds omdat  dit niet echt een wedstrijd was om te wisselen.

Een mooie overwinning, met alleen een klein smetje op de wedstrijd, de rode kaart voor Jobbe. Nu maar hopen dat hij een beetje gespaard word door de KNVB, waardoor we hem snel weer op kunnen stellen.

We blijven door dit resultaat op een keurige  6e plaats staan met 26 punten uit 19 wedstrijden.