Terechte overwinning na 2 grote nederlagen.

19 maart 2017 14:00

Scheidsrechter

Brake, A.J. te

Onbekend

Vandaag de derde thuiswedstrijd achter elkaar, maar nu tegen een tegenstander waar we kansen tegen hebben om te winnen.

Echter Zutphen heeft in 15 wedstrijden 14 x gescoord, waarvan 3 x in de 1e wedstrijd tegen ons.

Zutphen heeft slechts 2x gewonnen, waarvan 1x tegen ons. We zijn dus gewaarschuwd en zo zijn we ook de wedstrijd ingegaan. GEEN onderschatting want we zijn ook weer niet zo goed dat we kunnen gaan denken; dit doen we wel even.

Het was zoals de laatste weken normaal begint te worden weer een hele  puzzel om tot een uitgebalanceerd elftal te komen maar  met de hulp van de  B junioren Jeroen in de basis en Mark en Frank op de bank, daarbij ook nog Jeroen en Kay vanuit het 2e  maakte dat er weer een elftal stond wat maar al te graag wilde winnen.

De wedstrijd was amper 3 minuten oud of Marco schoot snoeihard onderkant lat en na nog eens 2 minuten kopte Douwe rakelings over. Dit zag er goed uit.

We bleven Zutphen onder druk houden en in de 10e minuut ging Jaimy op randje buitenspel, of net erover.., op de keeper af, maar hij was niet zelfzuchtig  en legde de bal keurig breed op Leon die de 1-0 eenvoudig wist te maken.

Niet veel laten wederom een mooie aanval, Carl speelt de bal middels een fantastische pass  op onze linksbuiten Jaimy die een afgemeten voorzet geeft op Douwe, die mooi tegendraads raak kopt, 2-0 in de 20e minuut.

Vervolgens gaat Zutphen wat meer drukken en krijgen we enkele corners tegen die gevaarlijk blijken te zijn maar Jobbe staat zijn mannetje.

Peter en René hopen dat we met de 2-0 voorsprong de rust in kunnen gaan, maar in de laatste minuut van de 1e helft krijgen we weer een corner tegen en die valt er wel heel ongelukkig middels een eigen doelpunt in ons doel en het is rust 2-1 voorsprong met goed spel.

In de rust gezegd dat we de aanval moeten blijven zoeken, want zodra we op 3-1 komen kon het verzet wel eens gebroken zijn en dat blijkt inderdaad het geval te zijn.

Als Leon in de 60e minuut een voorzet tot doelpunt verlengd is het gespeeld en ook Carl weet nog een mooi doelpunt te maken in de70e minuut.

Hij wordt nu gelijk vervangen door Mark, en ook Douwe wordt gewisseld voor Frank.

Jeroen van Wessel wisselen we dan, ook moegestreden na een goede wedstrijd,  voor Jeroen Westdorp en kunnen we terug kijken op een goede pot voetbal.

Een dik verdiende overwinning tegen het uiterst sportief spelende Zutphen.