EDS was altijd een beetje gelijk aan ons, maar hebben dit jaar een behoorlijke kwaliteit impuls gekregen, middels een goede laatste man, een spelverdeler op het middenveld en een aanspeelpunt in de spits.

Dat wij nog steeds problemen met de bezetting hebben is wel duidelijk.

Geblesseerd zijn nog Timo, Nick, Dennis , Daan op stage en Douwe op wintersport.

Echter wederom werden we geholpen door good old Willian en door de jeugdspelers Jeffrey, Jeroen en Frank van Welie die s ochtends ook al met het 2e mee was geweest.

We kozen ervoor om te proberen zolang mogelijk de 0 te houden en in elk geval geen onnodige kaarten op te lopen zodat we  er geen  geschorste spelers bij zouden krijgen.

Dit alles pakte helaas heel anders uit. Na 5 minuten komt de laatste man mee naar voren , en deze wordt onreglementair gestopt binnen de 16 meter en de scheidsrechter geeft terecht een penalty.

Na 5 minuten dus al met 0-1 achter, hierbij raakt Rick geblesseerd en  wordt Jeroen al ingebracht. Wij krijgen dan 2 kans(jes)en, Willian kopt net over en Marco scoort na een foutje in hun achterhoede ook helaas niet.

Verder een eenzijdig verhaal, de 3 nieuwe spelers van EDS bepalen het hele spelbeeld en EDS loopt geleidelijk uit naar 0-4. Dan weet Jan van Welie net voor rust tegen te scoren middels een mooie kopbal en gaan we rusten met een 1-4 achterstand.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld. EDS is heer en meester en wij doen er alles aan om de schade beperkt te houden. Jeffrey komt er in de rust in voor Carl en Frank komt na 70 minuten voor Leon, en beide kunnen terug kijken op een prima invalbeurt. Ook Jeroen blijkt het niveau makkelijk aan te kunnen dus dit is positief voor de toekomst.

Helaas kunnen ook zij niet voorkomen dat EDS uiteindelijk met 1-6 van het veld af stapt.

Jammer dat de scheidsrechter de wedstrijd totaal niet aanvoelt en 5 gele kaarten weet te geven in deze sportieve wedstrijd, voor praten en kleine overtredingen  aan beide kanten.

Volgen de week zijn we in elk geval weer redelijk compleet en dan gaan we het opnemen tegen FC Zutphen, thuis om 14 uur.