19 februari 2017 14:00

Scheidsrechter

Heister, F

Onbekend

Vandaag  gingen we naar het mooie complex van Emst, op dit moment de nummer laatst van de competitie. Dit was echter geen garantie voor een overwinning want deze ploeg verdient meer punten echter het zit hen deze competitie niet mee qua resultaten. Daarbij dan nog meegenomen dat Timo en Nick nog steeds geblesseerd zijn, dat bij dit tweetal ook Douwe geblesseerd bijgevoegd kon worden en ook Daan  vanaf 15 februari voor zijn studie een half jaar in Turkije zit (en dus de rest van het seizoen  niet meer beschikbaar is)  dan  weet je al wel hoe de vork in de steel zit.

Precies elf spelers beschikbaar vanuit het 1e en er moest dus  wederom een beroep gedaan worden op spelers uit de B1, vandaag Mark te Winkel, Jeffrey  Hogeweij en Jeroen van Wessel . Telkens zeggen deze jongens volmondig ja als ze gevraagd worden, KLASSE boys!

We begonnen zoals meestal scherp aan de wedstrijd en kregen in minuut 3 al een prima kans die helaas nog gekeerd kon worden door de keeper van Emst. Uit de 1e de beste aanval van Emst kregen zij een corner en uit deze corner scoorden ze in de 5e minuut de 1-0. Wij bleven echter de betere ploeg en Emst probeerde met een heel verdedigende tactiek ons het spel te laten maken, wat resulteerde in  eenrichting verkeer richting het doel van Emst.

In de 11e minuut wist Jaimy dan ook de verdiende gelijkmaker te maken. Helaas had Jaimy iets later  pech dat zijn schot werd geblokt  en  ook de rebound  van Carl verdween  over het doel.

In de 20e minuut moest Mark al in het veld voor de geblesseerd geraakte Niels van Wessel, maar dit was geen probleem voor ons, Mark speelde alsof hij al jaren een vaste kracht is.

Deze beide spelers wisten elkaar kort voor rust wel prima te vinden, Jaimy draaide op de middenlijn goed weg van zijn tegenstander en gaf een prachtige pass met buitenkantje links op Carl die de keeper omspeelde en met rechts de bal in het lege doel tikte. Op dat moment een dik verdiende voorsprong.

Emst bracht in de rust 2 verse krachten in de ploeg en ging meer en meer op de aanval spelen en wij kregen het lastig. Emst kreeg niet veel kansen maar drukte ons steeds verder terug en het was wachten op de gelijkmaker die dan ook uiteindelijk viel in de 70e minuut. Een tegenvaller maar op dat moment wel terecht.

Peter bracht nu 2 verse krachten in het spel , Jeroen voor de moegestreden Jan en Jeffrey voor de licht geblesseerde Dennis. Dit betekende gelijk  dat we met 3 spitsen gingen spelen en op die manier Emst probeerden terug te duwen en dit lukte prima. Helaas probeerde Emst om met enkele overtredingen deze jonge spelers te intimideren, maar zowel Jeroen als Jeffrey gingen hier goed mee om en wij kregen steeds meer grip op de wedstrijd. Toen Steven uit een corner de 2-3 op het scorebord bracht in de 87e minuut was de winst binnen.

Een prima teamprestatie , die ons  nu op plaats 6 doet staan!

Volgende  week weer een week rust ivm  carnaval en dan wachten ons de nummers 2 en 3 van de competitie.