Scheidsrechter

Velic, Z.

Onbekend

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit naar Basteom.

Een lastige opgave maar misschien zaten er nog wel 3 punten voor ons in en dan zouden we boven Basteom komen te staan (nu stonden we gelijk) en zou ook het wokken na de wedstrijd natuurlijk wel even wat gezelliger zijn.

We starten zoals wel vaker de laatste weken wederom met een erg jonge selectie, en een reserve bank van gemiddeld 16 jaar (Jeroen van Wessel 15, Mark te Winkel 16 en Jan van Welie 17 jaar) omdat Timo, Rick en Dennis nog geblesseerd zijn.

Basteom heeft een leuk voetballende ploeg, maar weet dit voetbal nog niet om te zetten in resultaat. Wij daarentegen hebben natuurlijk een levensgevaarlijke  voorhoede en nu Carl weer aan het terug komen is,  3 super snelle jongens die wel een goal kunnen maken, dus daarop was dan ook onze taktiek afgestemd vandaag. Snel omschakelen bij balverlies van Basteom en zelf niet veel risico nemen in de achterhoede.

Het begin van de wedstrijd was gelijk voor Basteom dat in de 2e minuut al direct 2 goede schietkansen kreeg maar beide keren keepte Jobbe voortreffelijk en wist beide inzetten te keren. In de 13e minuut nog een domper voor ons, Daan pakt een tegenstander te opzichtig vast en krijgt hier voor een gele kaart en een penalty tegen. Maar wederom staat onze Jobbe zijn mannetje en weet de bal uit de onder hoek te tikken, nog steeds 0-0 .

Dit is wel een mentale tik voor Basteom en natuurlijk een fikse opsteker voor ons.

Vervolgens zie je bij de tegenstander een organisatorisch probleem komen, alle middenvelders gaan aanvallen en ook van achteruit schuift telkens een mannetje door. Dat is niet slim en Peter roept tegen zijn spitsen dat ze niet mee moeten gaan verdedigen, je bent tenslotte aanvaller, en gokt op een snelle tegenstoot.

Welnu het wordt niet 1 snelle tegenstoot maar 3 enorme dreunen, want in de 1e de beste uitval in de 18e minuut  weet Leon de 0-1 te scoren, in de 20e minuut weet Jaimy er 0-2  van te maken en in de 23e minuut schiet Douwe na een prachtige aanval ook nog de 0-3 erin.

Wedstrijd nog niet beslist, maar wel een enorme dreun voor Basteom. Die  probeert nog om voor rust een goal te maken en dat lukt ze dan ook in de 32e minuut na een foutje in onze achterhoede. Verder komt Basteom niet voor rust en in de rust hameren we erop dat we scherp moeten blijven en dat er nog wel meer kansen gaan komen voor ons. Dit blijkt een juiste inschatting te zijn.

Nick blijft geblesseerd achter in de kleedkamer en Jeroen komt er voor hem in.

Basteom blijft de ploeg die in balbezit is en niet erg veel creëert, en wij zijn het die er telkens erg gevaarlijk uit komen en de beste kansen krijgen. Er wordt nog wel een bal van de doellijn gehaald bij ons maar ook de keeper van Basteom weet Douwe in de 70e minuut van nog een doelpunt af te houden door tot 2x toe de bal tegen te houden uit een mooie kans . maar 10 minuten voor tijd Douwe bereikt Jan met een mooie pass. Douwe die scoort nu wel beheerst en beslist de wedstrijd.

De uiterst sportieve spelers van Basteom balen en SHE is blij met weer een overwinning en hebben nu 15 punten, de helft van de doelstelling aan het begin van het seizoen.

Ook bij de wok in de Hoven is het nog erg gezellig en sluiten we het jaar 2016 positief af. Nog 1 laatste training op donderdag en dan uitrusten in de winterstop, waarna we op donderdag 5 januari weer gaan beginnen aan de voorbereiding op de 2e seizoenshelft.