13 november 2016 14:00

Scheidsrechter

Beumer, R.

Onbekend

Vandaag de wedstrijd  tegen CCW'16, de fusieclub tussen Cupa en Wilp, wat staat voor Combinatie Cupa Wilp.

Deze ploeg stond op de 4e plaats met 6 punten meer als ons, maar in de voorbereiding hadden we nog 4-4 tegen ze gespeeld dus er was weer van alles mogelijk.

Deze week hebben we veel gesproken over de 9-1 nederlaag en dat wij altijd moeten knokken voor een goed resultaat, en dit pakte het team dan ook goed op.

Wederom was een B speler, vandaag Frank van Welie , bereid om de selectie compleet te maken  want Timo was  geblesseerd en Rick was ook niet helemaal fit.

We starten sterk en kregen via Douwe meteen al een mooie kans en zelfs een doelpunt, maar die werd door de grensrechter onterecht afgevlagd voor buitenspel. Helaas kon de scheidsrechter dit niet zo snel zien, anders had hij hem zeker goedgekeurd.

Gerechtigheid kwam in de 15e minuut. Wederom passeerde Douwe hun keeper maar zijn inzet belandde op de paal, de bal  kwam terug bij Douwe en die legde mooi terug op Jaimy die prima raak schoot. Jaimy's 1e competitie treffer, nu volgen er meer………..

Even later wederom pech voor ons nadat een afgeslagen corner door Jaimy hard op de lat werd geschoten.

In de 32e minuut was het opnieuw  raak door Douwe, die opnieuw de achterhoede te snel af was, wederom de keeper omspeelde en raak schoot, 2-0 voor .

Deed CCW dan helemaal niets terug? Jazeker, een te zachte terugspeel bal van Daan werd prima gered door Jobbe, bij een lobje van hun linksbuiten kon Jobbe nog net zijn vingertoppen er tegenaan zetten en er een corner van maken en ook bij hoekschoppen was Jobbe zeer attent en stompte alles goed weg.

Helaas viel in de 32e minuut dan toch de 2-1 doordat een vrije bal ongelukkig op het been van Daan terecht kwam en vervolgens  nog ongelukkiger net naast de paal in het doel hobbelde. 2-1

Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd er dan ook aangegeven dat we moesten blijven proberen om de derde treffer te scoren, dan zou CCW geknakt zijn, maar als dit niet lukt  dan in ieder geval  proberen om de 2-1 over de streep te trekken, maar niet als verliezer uit deze tweestrijd te komen.

CCW werd in de 2e helft sterker en sterker en  drong ons terug op onze eigen helft en wij waren  vooral in de omschakeling erg gevaarlijk.

Een kopbal van Douwe werd door de keeper van CCW tegen de paal getikt en vloog er toen weer uit en ook in een 1-1 situatie bleef de keeper van CCW  overeind.

Echt grote kansen wist CCW niet te creëren en na ca 70 minuten moesten ze zelfs met 10 man verder omdat de wisselspelers gebruikt waren en er ook nog een blessure bij kwam.

Dit was niet te merken, integendeel. De 10 spelers van CCW gaven alles om toch nog gelijk te maken, maar het leek erop dat SHE vandaag voor een stuntje zou zorgen.

Helaas was het voor ons vandaag net niet.

In de 88e minuut  viel er een diepe bal tussen Daan en Jobbe, en  die werd niet lekker weggewerkt.

Jobbe was nog onderweg terug naar zijn goal en de voorzet die uit deze situatie voortkwam werd door de spits van CCW in het lege doel gewerkt.

Aan de ene kant een fikse domper, aan de andere kant wel een verdiend punt voor beide ploegen.

Het belangrijkste van vandaag was dat de ploeg weer speelde zoals we graag zien.

Veel inzet en strijd en proberen te voetballen naar onze mogelijkheden.

Het was  een leuke wedstrijd om te zien omdat beide ploegen speelden om te winnen en ook  scheidsrechter Beumer uit Arnhem floot  erg goed, waardoor we uiteindelijk met veel plezier terug kunnen kijken op deze wedstrijd.

Nu een vrij weekend en dan gaan we naar koploper Twello toe, die nog geen enkel punt verloren hebben deze competitie.